Paris'te 'Minik Büyükelçi' Ankara'ya Telgraf Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Paris'te 'Minik Büyükelçi' Ankara'ya Telgraf Gönderdi

Paris\'te \'Minik Büyükelçi\' Ankara\'ya Telgraf Gönderdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğine gelen bir grup Türk öğrenci arasında yer alan 10 yaşındaki Melissa Erten, Büyükelçi Hakkı Akil 'in makamına oturarak Ankara'ya Türk-Fransız ilişkilerini değerlendiren bir telgraf imzalayıp gönderdi.

23.04.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğine gelen bir grup Türk öğrenci arasında yer alan 10 yaşındaki Melissa Erten, Büyükelçi Hakkı Akil 'in makamına oturarak Ankara'ya Türk-Fransız ilişkilerini değerlendiren bir telgraf imzalayıp gönderdi.

Büyükelçi Akil, Paris'in Kuzey ve Güney banliyöleri Montfermeil ve Corbeil Essonnes'te görev yapan Türkçe ve Türk kültürü dersi öğretmenleri ile birlikte kendisini ziyarete gelen öğrencilerden Türkçe ve Türk kültürü dersleri hakkında bilgi aldı.

Görüşme sonrası Büyükelçi Akil, Sorunlarınız var mı Bizim yapmamız gereken bir durum var mı Şayet varsa söyleyin gereken girişimleri yapalım dedi. Büyükelçinin makamına oturan 10 yaşındaki Melissa Erten 6 yaşından itibaren Türkçe dersleri aldığını belirterek Büyükelçi Akil'in yardımıyla Ankara'ya Türk-Fransız ilişkilerini değerlendiren bir telgrafı imzalayıp gönderdi.

Öte yandan, Paris'te bulunan İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Koleji öğrencilerinden oluşan bir grup da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'ne ziyarette bulundu.

Büyükelçi İstanbul'dan gelen Bahçeşehir Üniversitesi ilkokul öğrencilerini misafir kabul etme salonunda ağırladı ve öğretmen, veli ve öğrencilerle sohbet etti. Büyükelçi Akil, öğrencilere gelecekte ne mesleğini seçmek istedikleri yönündeki soruya öğrenciler stilist, arkeolog, mühendis, doktor gibi cevaplar verdi.

Büyükelçiliği ve Büyükelçi Akil'i ziyaret eden Bahçeşehir Üniversitesi ilk okul öğrencileri Büyükelçi Akil'e Türkiye'den Lale desenin bulunduğu bir plaket hediye ettiler ve daha sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Paris Büyükelçiliği resmi facebook sayfası üzerinden bu yıl ilk defa resim yarışması düzenlendi. Dereceye giren ilk üç resim, basın mensupları ile paylaşıldı. Elçiliğin düzenlediği resim yarışmasında birinciliği Bretagne bölgesinden Yeliz Çubuk, ikinciliği Gien şehrinden İrem Yazıcı ve üçüncülüğü ise Valenton şehrinden katılan Elif Çetinkaya kazandı.

Büyükelçi Akil, Kırkın üzerinde öğrenci resim yolladı ve aralarından üç resim seçtik. Dereceye giren öğrencilere hediyeler verilecek. Bu yıl yarışmaya katılan resimleri Elçilik girişinde sergileyeceğiz. Gelecek yıl yarışma resimleri ile bir sergi açmayı düşünüyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris'te 'Minik Büyükelçi' Ankara'ya Telgraf Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement