Patates, Üreticinin Yüzünü Güldürüyor - Son Dakika
Ekonomi

Patates, Üreticinin Yüzünü Güldürüyor

Patates, Üreticinin Yüzünü Güldürüyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde patates hasadı devam ediyor.

18.07.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde patates hasadı devam ediyor.

İklim değişiklikleri ve soğuk zararlarını yaşandığı 2014 Ekim sezonunda meyvelerde ve hububatta zarara uğrayan Niksarlı çiftçiler, patates ürününden bekledikleri verim ve geliri elde ederek yüzleri güldü.

Niksar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Fatih Usta, Mahmudiye Muhtarı Ömer Atmaca ve kurum teknik elemanlarından oluşan bir heyet ilçeye bağlı Mahmudiye Köyünde Fevzi Doğan'a ait 35 dekar patates alanında hasat esnasında incelemelerde bulundu. Heyet, üreticilerin, üretim ve pazarlamada karşılaştıkları sıkıntılarını da dinledi.

Mahmudiye Köyü Muhtarı Ömer Atmaca, 2014 yılından arazi gezisi sırasında patates ürünün yetiştiriciliğinde uzmanlaştıklarını söyleyerek; köylerinde modern tarım yöntemlerinin tamamının kullanıldığını, fakat geçmiş yıllarda çiftçilerin fiyat düşüklükleri sayesinde beklediklerini bulamadıklarını kaydetti. Atmaca, 700 dekar alana soğan diktiklerini ve riski azalttıklarını belirterek, patates dikimini daha geniş alana yapacaklarını, etkin bir pazarlama yöntemi ile ürünü iyi bir fiyata satacaklarını ifade etti.

Niksar'da 8 bin 500 dekar alanda patates ekimi yapıldığını belirten Atmaca,"2014 hasadında çiftçilerin emeklerinin karşılığını iklim değişikliklerine rağmen alacağını düşünüyorum. Maliyet hesaplarına göre bu yıl dekarda ortalama 900 ile bin 250 TL net gelir elde edildi.

Niksar ilçesi 1. Sınıf toprak yapısına sahip topraklarıyla özellikle Mahmudiye Köyü ve Yolkonak beldesindeki çiftçilerin modern tarım tekniklerini kullanmaları sayesinde hem lezzetli ürün, hem de yüksek verim alınarak, Karadeniz sahil kentleri, İç Anadolu ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine pazarlanarak o illerin patates ihtiyaçları karşılanıyor" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Patates, Üreticinin Yüzünü Güldürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement