Peçeli Baykuş Özgürlüğe Kanat Çırptı - Son Dakika
Güncel

Peçeli Baykuş Özgürlüğe Kanat Çırptı

Peçeli Baykuş Özgürlüğe Kanat Çırptı

Burdur'da Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlanan peçeli baykuş, doğaya salındı.

23.07.2015 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlanan peçeli baykuş, doğaya salındı.

Burdur'un Yeşilova İlçesi'ne bağlı Akçaköy'de oturan Veli Kurtulmuş, peçeli baykuşu evin bacasında sıkışmış halde buldu. Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen peçeli baykuşun tedavisi tamamlandı. Peçeli baykuş merkezin sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından yüksek bir yere bırakıldıktan sonra özgürlüğe kanat çırptı.

Öztürk Sarıca, baykuş getirildiğinde bitkin ve kursağının boş olduğunu belirterek, "Bir bacanın içinde mahsur kalmış. Son derece bitkin halde, halsiz ve kursağı boştu. Biraz tedavi ettikten sonra canlanmaya başladı. Yeme, içmesi normale döndü ve uçuşları çok güzel. Bu hale gelmiş bir kuşu daha fazla burada bekletmek istemiyoruz. Doğal hayatına bırakmak istiyoruz. İnşallah bundan sonra doğada özgürce kanat çırpar" dedi.

YILDA 500'ÜN ÜZERİNDE KUŞ

Merkeze tedavi ve bakımının yapılması için yılda 500'ün üzerinde kuş getirildiğini belirten Öztürk Sarıca, "Bunların büyük kısmı zehirlenmiş veya yaralı, bir kısmı da evcilleştirilmiş halde geliyor. Büyük kısmının tedavisini yapıp doğaya kazandırıyoruz. Bazıları da sakat kaldığı, doğada yaşama şansı olmadığı için merkezimizde yaşatmaya devam ediyoruz" diye konuştu. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Peçeli Baykuş Özgürlüğe Kanat Çırptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement