Pehlivan Babanın Oğlunun da Gözü Başpehlivanlıkta - Son Dakika
Güncel

Pehlivan Babanın Oğlunun da Gözü Başpehlivanlıkta

Pehlivan Babanın Oğlunun da Gözü Başpehlivanlıkta

Kırkpınar güreşlerinin eski başpehlivanlarından Sökeli Mehmet Keçe Atak ile aynı adı taşıyan oğlu da gözünü başpehlivanlığa dikti.

16.01.2016 10:48

Kırkpınar güreşlerinin eski başpehlivanlarından Sökeli Mehmet Keçe Atak ile aynı adı taşıyan oğlu da gözünü başpehlivanlığa dikti. 3 yılda 25 madalya alarak babasının yolunda emin adımlarla ilerleyen 15 yaşındaki Mehmet Atak için babası, destek istedi.

Yıllarca Kırkpınar'da yaptığı güreşlerde sırtı yere gelmeyen ve sayısız şampiyonluklar elde eden eski başpehlivanlardan 66 yaşındaki Mehmet Keçe Atak'ın en küçük oğlu Mehmet Keçe Atak, babasının yolunda emin adımlarla ilerliyor.

OĞLU İÇİN DESTEK İSTEDİ

Eski başpehlivan Mehmet Keçe Atak, 8 çocuğundan erkek olan 4'ünün de kendisi gibi güreşe merak sardığını söyledi. Atak, şöyle dedi:

"Diğer üç oğlum da Mehmet Keçe Atak gibi güreşlerle yılarca ilgilendi. Bir yere kadar yaptıktan sonra bırakmak zorunda kaldılar. Adımı taşıyan en küçük oğlum benim gibi pehlivanlığa göz dikti. İmkansızlıklara rağmen katıldığı her güreşte rakiplerini tuş ederek çok sayıda madalya almayı başardı. Bu başarılara imza atan oğluma yetkililerin sahip çıkması ve takımlardan birinde oynamasıdır. Sürekli çalışıyor. Hedefinde Türkiye Şampiyonası var. Bu yaşta olmasına rağmen 85-90 kilolarda güreşiyor. Güreşi seviyor. Güreşi sevdiği için okulunu bile dışarıdan okumak zorunda kaldı."

AYDIN'DA KALMASINI İSTİYOR

Oğlunun Ankara ve Antalya'da güreş takımlarında mücadele verdiğini de vurgulayan pehlivan baba Atak, şöyle devam etti:

"Oğlum Mehmet'i İstanbul'dan Pendik Güreş İhtisas Kulübü teknik sorumlusu istiyor. Belki kısa süre sonra oğlum İstanbul'a gidecek. Ama biz oğlumun doğduğu topraklarda kalmasını yani Aydın'daki güreş kulüplerinde kalmasını istiyoruz. Bu anlamda gerekli iletişimleri kurmamıza rağmen yetkili mercilerden olumlu bir sonuç elde edemedik. Gelecekte bir yıldız olacak; ata sporunu güreşini alnının akıyla sürdürecek oğlumun burada kalmasını istiyoruz. Benim maddi anlamda da gücüm çok fazla yok. Karşılamakta zorlanıyorum. Oğluma ata sporunu başarılı bir şekilde sürdürebilmesi için desteğe ihtiyacı var. Yetkililerden destek bekliyoruz ve bu yıldızların önünün açılmasını istiyoruz."

3 YILDA 25 MADALYA ALDI

Güreşe 12 yaşında başladığını, hedefinin başpehlivanlık olduğunu söyleyen oğul Mehmet Keçe Atak, güreş ve güreşmeyi çok sevdiğini, bu uğurda okuluna bile dışarıdan okuyarak devam ettiğini anlattı. Atak, şöyle dedi:

"Bu sürede katıldığım güreşlerde 25 madalya almayı başardım. Yenilmeyi değil hep yenmeyi düşünüyorum. Çok hırslıyım. Hedefim babam gibi başpehlivan olmak. Bunu başarmak için hep çalışıyorum. Bana destek olunursa başarının daha da artacağını düşünüyorum. Babamın yolunda ilerlemeye devam edeceğim." - Sökeaydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pehlivan Babanın Oğlunun da Gözü Başpehlivanlıkta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement