Perinçek: Size Beşar Esad'ın Selamını Getirdik - Son Dakika
Güncel

Perinçek: Size Beşar Esad'ın Selamını Getirdik

Perinçek: Size Beşar Esad\'ın Selamını Getirdik

Bursa'da partisi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Size Beşar Esad'ın, direnen Suriye halkının selamını getirdik" dedi.

14.03.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da partisi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Size Beşar Esad'ın, direnen Suriye halkının selamını getirdik" dedi.

Bursa'da partisinin salon toplantısında konuşan Perinçek, Vatan Partisi'nin üreten ve birleşenlerin partisi olduğunu ve bu nedenle çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Perinçek, salondaki partililere seslenerek, "O güvendikleri sırtlarını dayadıkları ABD, Suriye'yi dize getiremedi yenildi. Suriye'den Şam'dan geliyoruz. Size Beşar Esad'ın, direnen Suriye halkının selamını getirdik. 'Gideriz bir haftada dize getiririz. Emevi Camii'nde namaz kılarız' deniliyordu. Hani Tayyip Erdoğan, Şam'da Emevi Camii'nde namaz kılacaktı. Kiminle Obama ile Netanyahu ile herhalde başka kiminle kılacak. Suriye aslanlar gibi direndi" dedi.

Çözüm süreci üzerinden hükümeti ve HDP'yi eleştiren Perinçek, "Kandil'e beyaz bayrak çektireceğiz. Açılım, saçılım bunların hepsinin yerle bir olduğunu göreceksiniz. En son Dolmabahçe'de çıktılar PKK- AKP işbirliğini ilan ettiler. 'Cumhuriyeti yıkacağız, Türkiye'yi böleceğiz' diye 10 madde okudular. Bunu başarma şansları yok" dedi.

Türkiye'nin acil olarak sıcak paraya ihtiyaç duyduğunu savunan Perinçek, "2015 yılında bir yıllık acil ödemek zorunda oldukları 134 milyar dolar. 80 milyar dolar dış ödemeler açığını bu yıla ekleyiniz, 214. Bütçe açığını da borçlanarak kapıyorlar. O da 10 milyar dolar. 225 milyar dolar. Bazıları bunu 250 milyar dolar olarak hesap ediyor. Babacan acil 251 milyar dolar borcumuz var diyor, üç ya da dört ay önce. Bu sıcak parayı artık bulmaları mümkün değil" diye konuştu.

Lahey Adalet Divanı'nın kendi lehine karar verdiğini de bildiren Perinçek, şöyle devam etti:

"Soykırım sözleşmesi 1948 yılında olduğunu ve geriye işleyemeyeceğini söylüyor. 1915 yılındaki bir olayı o zaman geçerli olmayan bir suç tanımına göre hiç kimse mahkum edemez, edemeyeceklerdir. Biz bu mücadeleyi verirken, Tayyip Erdoğan'lar bizi hep arkadan hançerledi. Çelmeler taktı. Lozan'da yürüdüğümüz zaman, mahkememiz olduğunda adalet bakanları geldi. Geçmişin üzerine sünger çekiyorum. Partilere sesleniyorum. Bizi Lozan'da yalnız bıraktınız. Paris'te Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde o mücadelelerde. Gelin hep beraber bu hayasız saldırıyı birlikte püskürtelim" diye konuştu.

Perinçek konuşmasının ardından partiye katılan yeni üyelere rozet taktı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Perinçek: Size Beşar Esad'ın Selamını Getirdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement