Pervari'de Kan Davalı Aileler Barıştı - Son Dakika
Yerel

Pervari'de Kan Davalı Aileler Barıştı

Pervari ilçesinin Güleçler köyünde yaklaşık 5 yıldan bu yana Akay ve Efe aileleri arasında devam eden husumet, barışla sonuçlandı.

26.06.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Pervari ilçesinin Güleçler köyünde yaklaşık 5 yıldan bu yana Akay ve Efe aileleri arasında devam eden kan davası sona erdi.

Pervari Kaymakamlığı, İlçe Belediye Başkanı Tayyar Özcan ve kanaat önderi Hamdullah Özcan'ın girişimleri ile Güleçler köyünde meydana gelen kavgada 2 kişinin ağır yaralanması sonucu Akay ve Efe aileleri arasında 5 yıldan beri devam eden husumet, barış ile sonuçlandı.

Ailelerin barışması sonucu Güleçler köyünde düzenlenen törene katılan Vali Mustafa Tutulmaz, aralarında husumet bulunan ailelerin üstün gayret ve çabaları sonucu köyde oluşan barış ortamını taçlandırmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Aileler arasına nifak sokmak isteyenlerin olabileceğini ve bunlara asla itibar edilmemesi gerektiğini kaydeden Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Ovaya, bahçenize gittiğinizde akşam dışarıya çıktığınızda hep bir korkuyla hareket etmişsinizdir. Çünkü neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz. Dolayısıyla burada bir komşuluk, kardeşlik hukuku da zarar görmüş durumdaydı. Bir araya gelerek bu komşuluk ve kardeşlik hukukunu bir şekilde aynı ortamda yaşamanın getirdiği sorumluluklarla beraber, inşallah burada hep beraber tesis edeceğiz."

Aileler arasında barışın kalıcı olmasını temenni eden Tutulmaz, bütün dinlerde dargınlık ve husumetin kabul edilmediğini sözlerine ekledi.

Daha sonra İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okundu.

Törende, her iki aileye mensup kişiler birbirlerini kucaklayarak, aralarındaki husumeti barış ile sonuçlandırdı. Tören, verilen yemekle sona erdi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pervari'de Kan Davalı Aileler Barıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement