Peşmerge'nin Saniye Saniye IŞİD'den Şengal'i Geri Alma Görüntüleri - Son Dakika
Güncel

Peşmerge'nin Saniye Saniye IŞİD'den Şengal'i Geri Alma Görüntüleri

Peşmerge güçleri, IŞİD'in kontrolündeki Şengal ilçesini ele geçirdi. IŞİD'in ağır darbe yediği çatışmalar, saniye saniye görüntülendi.

20.12.2014 14:18  Güncelleme: 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peşmerge güçleri, IŞİD'in 3 Ağustos'ta ele geçirdiği Kürtlerin "Şengal" olarak adlandırdığı Musul'un Sincar ilçesini geri aldı. Peşmerge güçleri, IŞİD militanlarıyla üç gün süren şiddetli çatışmaların ardından Şengal ilçe merkezine girdi. Bölgedeki savaş, sokak çatışmaları şeklinde devam ediyor. Peşmerge'nin Şengal'i geri alma görüntüleri de saniye saniye yayınlandı. Görüntülerde, Şengal'i ele geçiren Peşmerge Güçleri'nin ilerleyişi gözüküyor.ÇOK SAYIDA IŞİD MİLİTANI MUSUL'A KAÇTI

Peşmerge komutanlarından Sefin Şingali, yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının desteğiyle Şengal ilçe merkezine girdiklerini söyledi. Çok sayıda IŞİD militanının, bölgeyi terk ederek Musul'a kaçtığını aktaran Şingali, Sincar'da kalmayı tercih eden militanların, Peşmerge'ye karşı direnmeye devam ettiğini belirtti.

Şingali, ağır silahlar eşliğindeki yeni Peşmerge birliklerinin bölgeye ulaşmasıyla IŞİD'in tamamen etkisiz hale getirileceğini kaydetti.

ŞENGAL DAĞI'NDA TOPLU MEZARLAR

Bu arada Şengal Dağı'nda IŞİD tarafından katledilen Ezidi Kürtler'e ait toplu mezarlar bulundu.

Konu hakkında Rûdaw'a konuşan Albay Merwan Abid, IŞİD örgütünün dağda bulunan Ezidiler'in gözleri önünde yakınlarını katlettiğini ifade etti.

Albay Merwan Ab'd, buldukları toplu mezarlara dokunmadıklarını, mezarların açılması için yetkililerin gelmesini beklediklerini söyledi.

TOPLU MEZARDA 50'YE YAKIN CESET VAR

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Şengal Sorumlusu Said Şingali ise, bulunan toplu mezarda 50'ye yakın ceset olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Mezarlarda bulunan cesetlerin Ezidi erkeklere ait olduğunu aktaran Şingali, dağın güneyinde iki toplu mezarın daha bulunduğunu dile getirdi.

Kürdistan Peşmerge Güçleri ve Ezidi Kürt savaşçıları, 17 Aralık'ta Şengal Operasyonu kapsamında Şengal'in Zumar ve Sınune nahiyelerinin tamamını kontrol ederek Şengal Dağı'na ulaşmıştı.

BİNLERCE EZİDİ KÜRT KATLEDİLMİŞTİ

IŞİD mensupları, 3 Ağustos'ta Musul'un Şengal ilçesine saldırarak binlerce Ezidi Kürt'ü katletmişti. Örgüt, binlerce kadını ve çocuğu ise kaçırmıştı.

Musul'da Yezidi nüfusuyla bilinen Şengal ilçesi, Peşmerge güçlerinin 3 Ağustos'ta çekilmesiyle terör örgütü IŞİD'in eline geçmişti. Bunun üzerine ilçe ve köylerini terkeden 30 bin Yezidi, Şengal Dağı'na sığınmıştı. Bu Yezidilerin 20 bini güvenli kara koridorunun açılmasıyla Halk Savunma Birlikleri (YPG) kontrolündeki Suriye sınırı güzergahından Irak'ın Duhok iline nakledilmişti.

YAŞADIKLARI TÜM DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Dağda bir hafta aç ve susuz kalan ve saatler süren yolculuğun ardından kurtulan Yezidilerin, yaşadıkları dünyanın dikkatini çekmişti. IŞİD'in, kendilerine özgü dini inanışları olan Yezidilere saldırması, Irak'a yönelik askeri ve insani yardımları hızlandırmıştı. Şengal Dağı'nda hala 10 bin Yezidi olduğu ifade ediliyor. Irak hükümeti, helikopterlerle bölgedeki Yezidilere belli aralıklarla insani yardım ulaştırıyor.

Peşmerge\'nin Saniye Saniye IŞİD\'den Şengal\'i Geri Alma Görüntüleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Peşmerge'nin Saniye Saniye IŞİD'den Şengal'i Geri Alma Görüntüleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (67)

  • diyarbakır: kudurun lan mhp liler bekleyin daha bu bir şey değil kahrinızdan intihar edeceksiniz inşallah 92 19 Yanıtla
    SERİKLİ: diyarbakırlı sizi antalyada zamanında iyi elleseydik böyle olmazdı ama maalesef sizi insan yerine koyduk. 9 8
  • cano: Ya yorumlarim cikmiyor,ermeni kurtlerin yorumu tikir tikir ìşliyor. Pkkli kurtler isid sizin cigerinizden yakti bunu inkar edemezsiniz.yakmayada devam ediyor. 12 97 Yanıtla
    mert: kürtlerde adanada bir ara senın cano asıretını yaktılar bılmem anlatabıldım mı 5 2 cano: Isid evinizden barkindan etti,ezidi bacilarniz köle olarak sattilar,pkk ve pesmerge lesleri daglari aşdi kimin cigerini yakkti belli 2 2
  • Özkürt: Faşolar yine çıldırmış bakıyorum da istediğiniz kadar çıldırın dünya biliyor KÜRTLER bir tek daiş'e dur diyebiliyor sizi gidi çakma vatan sever faşolar sizii. . 78 22 Yanıtla
  • cano: Yazik bu çakal surulerine iki kici kirik habere göbek atiyor.isid sizi ebenize göndercekkk meraketmeyin 25 71 Yanıtla
    SERİKLİ: bunlar türkiye olmasa ne hale gelir cano kardeş. kendi kendilerini boğazlarlar bunlar. yaşasın türkiye yaşasın atatürk 6 3 SERİKLİ: vurulmaya başlayınca sınırları açın geberiyoruz diye yalvarıyorlar sonra yardım ediyon acıyon bak nasıl yendik diyorlar bu bölücüler 3 1 cano: Zara nerenlen dusunup yaziyorsun bilmiyorum ama ben seni esek cennetine göndrrcem 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement