Dev Petrol Platformu İstanbul Boğazı'nda - Son Dakika
Güncel

Dev Petrol Platformu İstanbul Boğazı'nda

Dev Petrol Platformu İstanbul Boğazı\'nda

Vanuatu bayraklı dev petrol arama platformu "GSF Development Driller 2" İstanbul Boğazı'ndan geçti.

06.09.2014 12:07  Güncelleme: 12:32

Petrol arama platformu "GSF Development Driller 2" İstanbul Boğazı'ndan geçti. Platforma boğazı geçiş sırasında Kıyı Emniyeti Müdürlüğü'ne bağlı römorkörler eşlik etti.

DEV PLATFORM BOĞAZ'DAN GEÇTİ

Vanuatu bayraklı 114 metre boy ve 57 metre yüksekliğindeki petrol arama platformu "GSF Development Driller 2" saat 09.00 sıralarında İstanbul Boğazı'na giriş yaptı. Platform öğle saatlerinde Boğaziçi Köprüsü'ne vardı. Köprüye yakın mesafede bir saat bekleyen ve balast tanklarına su alarak seviyesini Boğaziçi Köprüsü'ne göre ayarlayan platform daha sonra yoluna devam etti.

30 BİN 236 GROSTON AĞIRLIĞINDA

İtalya'dan Romanya'ya gittiği öğrenilen platforma boğazı geçişi sırasında Kıyı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma 4, Kurtarma 7, Kurtarma 8 ve Kurtarma 9 isimli römorkör eşlik etti. Platformun 30 bin 236 groston ağırlığında olduğu öğrenildi. Bir helikopterin de platform üzerinde uçuş yaptığı görüldü.

Bazı vatandaşlar platformu el sallayarak selamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dev Petrol Platformu İstanbul Boğazı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • KANAL İSTANBUL: KANAL İSTANBUL'UN BİRAN ÖNCE HAYATA GEÇMESİNİ İSTİYORUM. 9 1 Yanıtla
  • MURAT: ACİLEN KANAL İSTANBULUN YAPILMASI LAZIM. BUNDAN SONRA GÜZELİM BOĞAZDAN HİÇ BİR YÜK GEMİSİNİN VE KİMYASAL AKARYAKIT GEMİSİNİN GEÇMESİNİ İSTEMİYORUZ. ÇEVRECİLERDE BUNA DESTEK VERMELİ 6 1 Yanıtla
  • mardinli: dünyada adını bile duymadığımız ülkelerden bile geri kalmışız dış bağlantı yapılmadığından ülkemizi ilk 100 de sanıyoruz meğer sonuncu türkiyeymiş uyutuluyoruz 262 ülkeden 244 cü sıradayız 1 0 Yanıtla
  • BNM: ELİN ADAMI YAPMIŞ BİZDE VAYBE NASIL YAPMIŞLAR DİYECEĞİMİZE VAY BE NASILDA GEÇTİ AMA DİYORUZ, 1 0 Yanıtla

Advertisement