Petrol Azaltmama Kararı Piyasaları Sarstı - Son Dakika
Ekonomi

Petrol Azaltmama Kararı Piyasaları Sarstı

Uluslararası piyasalar, OPEC'in petrol üretimi sabit tutma kararı ile yön buluyor.

28.11.2014 07:58  Güncelleme: 09:04

OPEC dün Viyana'da gerçekleştirdiği toplantı sonrasında, Venezüela'nın azaltım çağrısına rağmen petrol üretim miktarını değiştirmeme kararı aldı. OPEC üretimi azaltmaktan kaçınması ile 20011'den bu yana en büyük haftalık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor.

YEN ZAYIFLADI ALTIN HİSSELERİ GERİLEDİ

Yen zayıflarken, Japonya'nın 2 yıl vadeli tahvil faizi enflasyonun zayıflaması ile ilk kez sıfırın altında düştü. Altın, emtia hisseleri ile birlikte geriliyor.

TEKSAS PETROLÜ 4 YILIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Batı Teksas türü ham petrol, 26 Kasım'daki kapanışından yüzde 6.6 gerileyerek Tokyo saati ile 13:25'te varil başına 68.82 dolar ile Mayıs 2010'dan bu yana en düşük seviyeden işlem gördü. BHP Billiton Ltd. enerji şirketleri ile birlikte değer kaybetti. Çin hisseleri ülke piyasası değerinin Japonya'yı aşması ile yükseliş gösterdi. Dolar yen karşısında ve çoğu önemli para birimi karşısında güçlendi. Altın düşüşü 3. güne taşıyor.

GENEL DURUM

Tahviller, petroldeki düşüşün enflasyonu yavaşlatması ile ralli yaparken, Japonya ve Almanya'da fiyat artışları yavaşladı. İspanya'da tüketici maliyetleri geriledi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi dün yaptığı açıklamalar ile deflasyonu ortadan kaldırmak için varlık alımlarını genişletmeye açık olduğu sinyali verdi.

Petrol Azaltmama Kararı Piyasaları Sarstı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Petrol Azaltmama Kararı Piyasaları Sarstı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement