Pırlanta Diva Pırlanta'dan Alınır - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Pırlanta Diva Pırlanta'dan Alınır

Yeryüzünün en değerli taşı elmastır. Elmasın işlenmesi ile elde edilen pırlanta ise aşkın, sadakatin, tutkunun, sevginin ve sonsuzluğun simgesidir. Yüzyıllardır kadınların değerli taşlara ve mücevhere olan ilgisi devam ediyor. Pırlantanın aşkın ve sadakatin simgesi haline gelmesine ise 1477 yılında yaşanan bir olay neden oluyor.

18.11.2015 15:36
İlandır

Avusturya Arşidükü nişanlısı Mary'ye nişan hediyesi olarak pırlantalarla süslenmiş bir yüzük hediye eder. Yüzük öyle göz alıcıdır ki, Mary'nin baş harfi pırlantalarla süslenmiştir. Avusturya Arşidükü tarafından Mary'ye hediye edilen bu yüzük tarihteki ilk pırlanta nişan yüzüğü olarak kabul edilir. İlk zamanlarda halk arasında pırlantanın gizemli bir gücü olduğuna inanıldığı için böyle bir yüzüğün hediye edilmesi pek ilgi görmez. Zamanla halk arasında da pırlantaya olan ilgi arttığı için yüzük hediye etmek daha yaygın bir gelenek haline gelir.

Yenilmez ve Ebedi Bir Taş; Pırlanta

Pırlantanın İngilizcesi diamond Yunanca'da "yenilmez ve ebedi' anlamlarına gelir. Pırlantanın sonsuzluğu simgelemesi de buradan gelir. Nişan yüzüğünün sol ele takılması ise eski Mısır'a dayanan bir gelenek. Eski Mısır'da sol elin yüzük parmağına takılan nişan yüzüğünün sevenleri bu parmakta bulunan damarla birbirine bağladığına inanılırmış.

Eski çağlarda, pırlantanın doğa üstü güçleri olduğuna inanılırdı. Krallar savaşa giderken zırhlarında ve kılıçlarında elmas gib değerli taşlar bulundururlar, bu taşların onları koruyacağına inanırlardı.

Aşkın Sembolü Pırlanta Yüzük

Günümüzde aşkın yegane simgesi olanevlenmek isteyen çiftlerin aşkının ölümsüzkılan bir mücevher olarak dikkat çekiyor. Doğada bulunan en sert taş olarak kabul edilen elmasın özel tekniklerle kesilmesi ve işlenmesi ile elde edilen pırlantanınsonsuzluğun simgesi olarak ve tutkulu bir aşkın göstergesi olarak hediye edilmesinin, belki de Avusturya Arşidükü tarafından nişan hediyesi olarak verilen yüzüğe kadar uzanan bir öyküsü vardır.

Ülkemizde de evlilik teklifi öncesi tek taş yüzük hediye etmek gittikçe yaygınlaşan bir gelenek haline geldi. Bu durum birçok pırlanta markası ve bu markaların tasarladığı onlarca tek taş yüzük modeli yarattı. Sevgiliniz için özel ve farklı bir pırlanta yüzük modeli arıyorsanız Diva Pırlanta'yı tercih etmelisiniz. Diva Pırlanta yüzük modellerini yakından incelemek içinsayfasını ziyaret edebilir, bütçenize ve zevkinize uygun ürünü sipariş verebilirsiniz.

Son Dakika Advertorial Sondakika Pırlanta Diva Pırlanta'dan Alınır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement