Pişmaniye Festivali Viyana'dan Başlayacak - Son Dakika
Yerel

Pişmaniye Festivali Viyana'dan Başlayacak

Pişmaniye Festivali Viyana\'dan Başlayacak

İzmit Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen ve her yıl başka bir şehirden başlayan Pişmaniye Festivali, bu yıl Viyana’dan başlayacak.

03.03.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen ve her yıl başka bir şehirden başlayan Pişmaniye Festivali, bu yıl Viyana'dan başlayacak.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın yaklaşık 6 yıl önce yaptığı girişimleri sonucunda tekrar gündeme gelen pişmaniyenin tanıtımının ön planda tutulduğu Pişmaniye Festivali, bu sene Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak. Başkan Doğan'ın girişimleri sonucunda tekrar canlanmaya başlayan İzmit Pişmaniyesi için 6 yıldan beri festival havasında etkinlikler yapılıyor. Patenti alınarak tescillenen Pişmaniye Festivali şimdiye kadar İstanbul, Ankara, Bosna-Hersek ve Makedonya'dan başlayarak uluslararası olma özelliği kazanmıştı. Bu sene 7. kez yapılacak Pişmaniye Festivali'nin Viyana'dan başlayacağı öğrenildi. İzmit Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre 29 Mayıs ile 3 1 Mayıs tarihlerinde Viyana'da başlayacak Pişmaniye Festivali'nin ikinci bölümü 12 Haziran'da İzmit'te devam edecek.

Festival öncesi Başkan Doğan'ın da katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıya Doğan'ın yanı sıra İzmit'te pişmaniye üreten şirketlerin temsilcileri katıldı. Toplantıda festival ile ilgili görüş alış verişinde bulunulduğu öğrenildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pişmaniye Festivali Viyana'dan Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement