PKK'nın Eylemleri 2015'te Zirve Yaptı - Son Dakika
Güncel

PKK'nın Eylemleri 2015'te Zirve Yaptı

PKK\'nın Eylemleri 2015\'te Zirve Yaptı

Çözüm Süreci'nin olumlu atmosferi PKK'nın eylemlerini artırdı. PKK, 2015 yılının ilk 7 ayında 832 terör eylemine imza attı.

25.07.2015 03:31  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma Genel Komutanlığı'nın terör olayları istatistikleri, Çözüm Süreci'nin olumlu atmosferinin bölücü örgüt PKK'nın eylemlerini azaltmak yerine artırdığını gösterdi. Bölücü örgüt, 2015 yılının ilk 7 ayında jandarma mücavir alanında 832 terör eylemi yaptı.

AA muhabirinin güvenlik birimlerinden edindiği bilgiye göre, bölücü terör örgütü tarafından son dönemde artan şekilde yurdun birçok ilinde terör eylemi gerçekleştirildi.

SON 1 HAFTADA 31 ARAÇ YAKILDI

Özellikle son bir haftada bölücü örgüt PKK, yoğun bir şekilde terör eylemine başvurmaya başladı. Son bir haftada sadece jandarma bölgesinde 31 araç yakıldı. Bu araçların bir kısmını sivil vatandaşların özel aracı, bir kısmını ise bölge insanına istihdam sağlayan şirketlere ait iş araçları oluşturdu.

5 KİŞİYİ KAÇIRDI

Terör örgütü aynı sürede 5 aracı gasp ederken, 14 ayrı yerde ise yatırım alanlarında çalışan işçileri tehditle iş yerlerini terk etmeye zorladı. Terör örgütü bu süre zarfında aralarında korucuların da bulunduğu 5 kişiyi kaçırdı.

11 BÖLGEDE ASKERE TACİZ ATEŞİ

Farklı 11 bölgede askeri birliklere ağır silahlarla taciz ateşi açan terör örgütü, birçok yerde ise yolları trafiğe kapatarak PKK propagandası yaptı.

2015 YILINDA 832 TERÖR OLAYI MEYDANA GELDİ

Öte yandan jandarma sorumluluk bölgesinde 2012'de bin 689 genel terör olayı meydana geldi, 2013'te bu rakam 658 oldu. 2014'te bin 255 terör olayı yaşanırken, 2015 yılının ilk 7 ayında 832 terör olayı meydana geldi.

HASTAYA YARDIMA GİDEN SAĞLIK PERSONELİNİ KAÇIRDILAR

Terör örgütü mensupları dün de Erzurum'un Tekman ilçesinde ambulanstan hastayı indirip, sağlık personelini kaçırdı. Dün PKK'lı teröristler tarafından kaçırılarak alıkonulan 3 sağlık görevlisi bugün sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PKK'nın Eylemleri 2015'te Zirve Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • SessiZ DemokraT: Oysa bariş çok uzaklarda değildi.Dönüp baktigimiz tarafti, yanlis olan. Arkamizi gunese donup, karanliga dogru yuruduk. 19 0 Yanıtla
  • Kürdüm ülkemi seviyorum: Bende kürdüm canı gönülden Temizleyin şunları be kardeşim diyorum kürtlerin duygularını sömürüyorlar amerikanın köpeğidir pkk kürtlerle hiç alakası yok 5 3 Yanıtla
  • sakaryali: memleketimi sarmış bir bas ağrısı verin narkozu geçsin bu ağrı.. 1 2 Yanıtla
  • konya: it sürüsü( itler kızıyor) istemiyorlar ki zaten. 1 0 Yanıtla
  • SARSINTI: SONUÇ TÜRKİYEDE ÖLEN PKK LEŞİ YOK AKP NEİŞ 0 0 Yanıtla
  • mehmet kılıç : a kp işidin açısına dayanmadı açısını çözüm süreçini bozdu p k k den çıkarıyor kendi islami tabanına şirin görünmek için ne yaparsan yap güneş balçıklan sıvanmaz meymunun ğözü açıldı 0 0 Yanıtla

Advertisement