PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika
Yerel

PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, "2015 baharının ülkemize ve bölgemize kalıcı bir barış, refah, esenlik getirmesini diliyoruz" dedi.

03.03.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, "2015 baharının ülkemize ve bölgemize kalıcı bir barış, refah, esenlik getirmesini diliyoruz" dedi.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin barışı, refahı ve demokrasiyi taçlandıracak olan bu kritik süreçte üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Barış sürecinin ülke demokrasisi için büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden Demirci, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki günlerde kalıcı hale gelmesini arzu ettiğimiz barış ve güvenlik ortamının öne çıkmasıyla birlikte, ülkemizin demokrasi çıtasının daha da yükseleceğini ve halkımızın hak ettiği demokratik standart ve özgürlükleri daha rahat bir şekilde yaşayacaklarını söyleyebiliriz. Çözüm sürecinde gelinen noktanın ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine yapacağı olumlu etkiye özellikle değinmek istiyorum. Gayet açıktır ki daha önce yaşanan çatışmalar nedeniyle hem sosyal hem de ekonomik açıdan büyük sıkıntılar yaşayan Doğu ve Güneydoğu halkı, barış sürecinin kalıcı hale gelmesiyle belirgin bir toparlanma ve kalkınma sürecine girecektir. Artacak olan yatırım ve istihdamla birlikte, bölge halkı çok daha müreffeh bir hayata kavuşacaktır."

Demirci, daha makro bir bakış açısıyla çözüm sürecinde gelinen bu kritik aşamanın iktisadi bakımdan, bir tarafta Ardahan ekonomisi, öte yandan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun ekonomisi, Türkiye ve Ortadoğu'nun ekonomisi için çok önemli ve olumlu sonuçları olacağını belirtti.

Demirci, Doğu Anadolu Bölgesi'nde çözüm süreciyle yaşanmaya başlanan sosyo-ekonomik toparlanmanın kalıcı barış ortamıyla daha da pekişeceğini savunarak, "Bölgedeki ekonomik kalkınma, daha önce bölgenin tarihinde hiç görülmemiş bir ivme yakalayacaktır. Sonuç itibarıyla çözüm sürecinde gelinen bu kritik aşamanın ve silah bırakma çağrısının en kısa sürede sonucuna ulaşmasını arzu ediyoruz. 2015 baharının ülkemize ve bölgemize kalıcı bir barış, refah, esenlik getirmesini diliyoruz. Ülkemizde barışı, refahı ve demokrasiyi taçlandıracak olan bu kritik süreçte üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu, kalıcı barış ve sosyal refahın destekçisi olduğumuzu tüm Ardahan ve ülke kamuoyuna bildiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement