Polat: "Camilerimiz Her Yönüyle Örnek Olmalı" - Son Dakika
Yerel

Polat: "Camilerimiz Her Yönüyle Örnek Olmalı"

Polat: "Camilerimiz Her Yönüyle Örnek Olmalı"

Yeşilyurt Belediyesi, çevre ve insan sağlığına yönelik duyarlılığı artırmak için “Camilerimiz Her Yönüyle Örnek” sloganıyla camiler arası atık pil toplama yarışması düzenlendi.

25.08.2015 15:09

Yeşilyurt Belediyesi, çevre ve insan sağlığına yönelik duyarlılığı artırmak için "Camilerimiz Her Yönüyle Örnek" sloganıyla camiler arası atık pil toplama yarışması düzenlendi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Vatandaşlarımızın en hassas olduğu ve örnek aldığı ibadethanelerimiz her yönüyle örnek olmalıdır" dedi.

Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Yeşilyurt İlçe Müftlüğü tarafından "Camilerimiz Her Yönüyle Örnek" sloganıyla ortaklaşa organize edilen yarışma sonucunda 1-7 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında sonuçlar açıklanacak. 27 Nisan-28 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşen proje kapsamında Yeşilyurt Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 163 camiye yerleştirilen atık pil kutuları vasıtasıyla toplanıyor. Bu kutularda biriken atık piller görevli personeller tarafından periyodik olarak toplanarak, imha ediliyor. 5 aylık sürede gerçekleşen kampanya, çevre bilincinin her yönüyle aşılanması adına büyük önem taşıyor.

Çevre ve insan sağlığı konusunda, küçük bir parça pilin telafisi olmayan sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Vatandaşlarımızın en hassas olduğu ve örnek aldığı ibadethanelerimiz her yönüyle örnek olmalıdır. Küçük bir kalem pilin 4 m2 toprağı kirlettiği, piller çöpe atıldığı takdirde zamanla bozulup toprağı, havayı ve yer altı sularını kirleterek, insan sağlığını olumsuz etkilediği bilim adamları tarafından tespit edilmiştir. Belediye olarak bu tehlikenin önüne geçmek için İlçe Müftülüğümüzle birlikte başlattığımız kampanya çerçevesinde halkımızın da atık pil toplanma faaliyetlerine katılmalarını sağlamak için 163 camimize atık pil toplama kutusu yerleştirdik. Sağlıklı bir gelecek ve sağlıklı bir toplum için atık pillerin çevre sağlığına vereceği zararın önüne geçelim. Başlatılan projemize, tüm vatandaşlarımızın katılmalarını bekliyoruz" dedi.

Başkan Polat, 28 Eylül'de sona erecek olan yarışma sonunda en fazla atık pil toplayan, ilk üç caminin talep ettikleri ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve çevre düzenlemelerine yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polat: 'Camilerimiz Her Yönüyle Örnek Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement