Polis Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Polis Bayramı Kutlandı

Polis Bayramı Kutlandı

Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yıldönümü nedeniyle bir hafta devam etkinlikler 10 Nisan günü yapılan programlarla sona erdi.

11.04.2011 16:23

Polis Haftası nedeniyle 04 Nisan 2011 tarihinde başlayan ve bir hafta süreyle devam eden etkinlikler 10 Nisan 2011 tarihinde yapılan kutlama programı ile sona erdi. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan 10 Nisan günü etkinleri saat 11.00'de Anıt Meydanında düzenlenen tören ile devam etti. Buradaki törene Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN, Garnizon Komutanı Jan. Kd. Alb. Osman UÇAR, Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat GÜLAÇ, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müslim KILIÇASLAN, İl Emniyet Müdürü Metin AŞIK, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından halkoyunları ekibinin gösterisi ile devam eden programda bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Metin AŞIK; "Emniyet Teşkilatı güvenlik hizmetlerinin sunulmasında açıklık, şeffaflık gibi değerleri göz önünde bulundurarak, toplumun beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate almakta, bireysel özgürlük alanlarını daraltmadan kamu düzenini sağlamaya çalışmaktadır. Polis, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını ve cumhuriyetimizi tehdit ve tehlikelere karşı koruyarak kanun hakimiyetini sağlamakta, emniyet ve huzur ortamını temin etmek gayreti içerisinde yüksek hizmet şuuru ile görev yapmaktadır. Devletin asli görevleri arasında önlerde yer alan güvenlik hizmetleri yedi gün, yirmi dört saat, Cumartesi, Pazar, bayram günleri kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Uzun görev süreleri personelimizin gerek kendisine gerekse ailesine kaliteli zaman ayırmasını ve sosyal hayatın içinde yer almasını engellemektedir. Bunlarla birlikte özlük haklarındaki henüz çözüme kavuşturulamamış bir takım sorunlara rağmen, Emniyet Teşkilatının yürütmekte olduğu çalışmalardan halkımızın memnun olması, mensuplarımızın moral ve motivasyonlarını artırmaktadır. İnsanların en temel hakları yaşamak, özgürlük ve güvenliktir. Yaşamların kesiştiği yerde sevgiyi, özgürlüğün kesiştiği yerde hoşgörüyü, güvenliğin kesiştiği yerde de huzur ve asayişi tesis etmek hepimizin görevi olmalıdır. Özveri ve fedakarlık gerektiren kutsal hizmetimizin yüksek disiplin ve çalışma anlayışına sahip yetenekli ve fedakar mensupları olarak, sorumluluklarımızın idraki içerisinde her geçen gün artan heyecan ve gayret ile üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getireceğinize olan inancım tamdır," dedi.

Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN de programda yaptığı konuşmasında; "İnsan hak ve özgürlüklerinin sağlanması, Anayasa ve kanunların toplumda egemen kılınması, demokratik ve çağdaş ülkelerin en önemli özelliklerinden birisidir. İşte ülkemizde, huzurun sağlanması noktasında bugün kuruluşunun 166. yılını kutladığımız Türk Polis Teşkilatının önemli bir rolü vardır. Ülkemizin bekası için son derece önemli olan huzur ve sükûnun çağdaş ve demokratik kurallar içerisinde sağlanması, vatandaşlarımızın haklarının korunması ve kanunların uygulanmasını sağlamak polisimizin asli görevlerindendir. Bu vazifeleri büyük bir özveriyle yerine getirmekte olan Polis Teşkilatımız, yetkisini Türkiye Cumhuriyeti Anayasasından ve kanunlarından almaktadır. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de, teknolojik yenilikleri en üst seviyede kullanan, modern araç ve gereçlerle donatılmış olan Polisimiz terörle mücadelede, halkımızın can ve mal güvenliğinin korunmasında, suçların aydınlatılmasında ve suçluların yakalanmasında büyük başarı göstermektedir. Aynı zamanda Polislerimiz, "İnsanı Yaşatki Devlet Yaşasın" anlayışıyla görevlerini yaparken halkımızla bütünleşmek için bir çok faaliyeti de beraberinde yürütmektedir. Vatandaşlar olarak huzurumuz için çalışan polislerimize yapacağımız destek onların başarısını daha da arttıracaktır. Devletimizin kurucusu Büyük Atatürk; "Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır," sözüyle polislerimizin yaptığı görevin hassasiyetine dikkatleri çekmiştir. Asayiş ve güvenlik açısından ülkemizin en huzurlu kentlerinden birisi olan Kırşehir'de huzur ortamının sağlanmasında büyük başarı gösteren emniyet mensuplarına ve onlara her konuda destek veren kadirşinas Kırşehirlilere huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu duygularla, yaşadığımız güven ve huzur ortamını büyük fedakarlıklar göstererek sağlayan ve vatandaşlarımıza hizmet etmeyi bir yaşam felsefesi haline getiren Emniyet mensuplarımızın gününü kutluyorum. Görevleri başında şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazi ve emekli olanlarla, halen görev yapan teşkilat mensuplarımıza sağlık ve başarılar diliyorum," dedi.

Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan eserlerin okunması sırasında, Emniyet Amiri olan babasını 28 Aralık 2007 tarihinde trafik kazasında kaybeden Simge SANI'nın okuduğu "Canım Babama Mektup" adlı yazısı törene katılanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Yılın Polisi seçilen Polis Memuru Selim ELİKARA'ya Sayın Valimiz tarafından Başarı Belgesi verilmesinin ardından program Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Tören Geçişi ile devam etti.

Polis Haftası etkinlikleri, İl Emniyet Müdürü Metin AŞIK'ın tebrikleri kabulünün ardından, aynı gün akşam saat 20.00'de Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Polis Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement