Polis Eşleri Engellilerin Yanında - Son Dakika
Yerel

Polis Eşleri Engellilerin Yanında

Polis Eşleri Engellilerin Yanında

PEKAY Adana Şubesi Başkanı Gülbahar Zeybek, emniyet teşkilatı olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

12.06.2014 11:55  Güncelleme: 11:53

Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Adana Şubesi Başkanı Gülbahar Zeybek, emniyet teşkilatı olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Zeybek, Adana Valiliği koordinesinde, Kalkınma Bakanlığı SODES (Sosyal Destek Programı) kapsamında finanse edilen, Emniyet Müdürlüğü'nün de ortak olarak yer aldığı proje süresince, 97 engelli çocuğa yüzme, satranç, ebru ve el sanatları eğitimlerinin yanı sıra Gaziantep Hayvanat Bahçesi gezisi ve piknik etkinlikleri düzenlediklerini ifade etti. Zeybek, "Engelli çocuklarımızın ailelerine yönelik Adana İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli psikologlar tarafından proje süresince aile ziyaretleri gerçekleştirilmiş, yine psikologlar tarafından zorluklarla başa çıkabilme, stres yönetimi konularında konferanslar verilmiştir" dedi.

Engelli ailelerin moral ve motivasyonunu yükseltmek, sıkıntılarını bir nebze de olsa azaltmak ve Emniyet Teşkilatı olarak her zaman yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Zeybek, şunları söyledi:

"Engellilere Yaklaşım Tarzı, Engelli Hakları, konularında sosyal içerikli 150 eğitim CD'si hazırlanarak dağıtımı yapılmıştır. Bunun yanı sıra engelli vatandaşlarımıza karşı farkındalık oluşturmak amacıyla il emniyet müdürlüğü kadrosunda görevli 3 bin personele de "Engelli Hakları ve Engellilere Yaklaşım Tarzı" konularında eğitim verilmiştir. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Eşleri Engellilerin Yanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement