Polisi Alarma Geçiren Kızılötesi Düzenek - Son Dakika
Güncel

Polisi Alarma Geçiren Kızılötesi Düzenek

Terör şüphelisi D.Y.'nin siparişle ürettiği 'kızılötesi elektronik devre' polisi alarma geçirdi. Düzenek jamer'ları bile etkisiz hale getirdi. Savcılık ise şüpheliyi serbest bıraktı.

29.09.2015 07:49  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul polisi, terör şüphelisi D.Y.'nin jammer adı verilen sinyal kesicinin bile sinyalini kesemediği 'kızılötesi elektronik devre' siparişi vermesi üzerine harekete geçti. Gözaltına alınan D.Y.'nin, sipariş edip teslim aldığı elektronik devre, emniyette yapılan testte sorunsuz çalıştı. D.Y.'nin terör şüphelisi olduğu, devrenin bomba düzeneğinde kullanılacağına dair yazı da polis tarafından savcılığa sunuldu. Savcılık ise şüpheliyi serbest bıraktı.

"300-500 METRE ARASINDA..."

Şırnak'ta yaşayan ve Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nden mezun olan D.Y., bir süredir terör şüphelisi olarak polisin takibindeydi. Elektronik devre siparişlerinin verildiği bir internet sitesine tez projesi olduğunu söyleyen D.Y, "300- 500 metre arasında kızılötesi ile iletişim sağlayacak devre. Kaç kanallı olduğu önemli değil infrared sistemle çalışmalı" notuyla elektronik bir devre siparişi verdi.

SIKI TAKİP BAŞLADI

Teknik takipte olan D.Y.'nin verdiği siparişin bomba düzeneğinde kullanılabileceğini değerlendiren İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, ilanın ardından takibini yoğunlaştırdı.

TELEFON GÖRÜŞMESİ ŞÜPHE UYANDIRDI

D.Y.'nin siparişine biri İstanbul, diğeri Antalya'dan olmak üzere 2 kişi teklif verdi. D.Y., önce İstanbul'dakini teslim aldı. Bu sırada gencin Şırnak'ta bulunan bir kişiyle yaptığı telefon görüşmesini emniyet şüpheli buldu. Telefonda Şırnak'taki kişinin, "Bir an önce cihazı gönder" dediği, D.Y.'nin de "Kargoyla göndereyim" dedikten sonra aynı kişinin "Olmaz. Güzelce sar, otobüsle gönder" dediği tespit edildi.

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Hazır olan devreyi göndermeyen D.Y., birkaç gün sonra Antalya'daki devreyi teslim almak için yola çıktı. D.Y., Antalya'da devreyi teslim almak üzereyken 17 Ağustos'ta polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli gençle birlikte devreleri hazırlayan 2 kişi emniyete götürüldü. Söz konusu 2 kişi, terör bağlantıları olmadığı tespit edilince serbest bırakıldı.

DEVRE EMNİYETTE SORUNSUZ ÇALIŞTI

Emniyette ifade vermeyen D.Y.'nin devrelerle ilgili " Sakarya'da yüksek lisans öğrencisiyim. Bu devre de hocamın verdiği bitirme projesi" dediği öğrenildi. Yapılan araştırmada D.Y.'nin yüksek lisans programlarında kaydının olmadığı görüldü. Elektronik devrenin emniyette yapılan testlerinde sorunsuz çalıştığı, sinyal kesici jammer'ların devreyi etkisiz hale getiremediği görüldü.

POLİZ YAZI YAZDI, SAVCI İSE SERBEST BIRAKTI

D.Y.'nin terör şüphelisi olduğu, devrenin bomba düzeneğinde kullanılacağına dair yazı da polis tarafından savcılığa sunuldu. D.Y., adliyedeki işlemlerin ardından 4 gün sonra 21 Ağustos'ta serbest bırakıldı. (Kaynak: Habertürk)

Polisi Alarma Geçiren Kızılötesi Düzenek

Son Dakika Güncel Polisi Alarma Geçiren Kızılötesi Düzenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Bossss: Savcıları hain olan bir ülke başka var mı dünyada 41 2 Yanıtla
  • sizin gazeteciliğinize: herifin alışlveriş yaptığı yerin adresini de verseydiniz de teröristler yeni eylemleri için bolca spariş verseydi. Ne vicdansız adamlarsınız haber diye herşeyi yazıyorsunuz. 40 3 Yanıtla
  • herdem: adamın tek suçu güney dogulu olmak 8 34 Yanıtla
  • adem: onu serbest bırakan savcı tutuklanmalı 35 2 Yanıtla
  • eeeee: siz anca devlete hukumete kizin. elimizi kolumuzu encok bazi yasalar bazi sahislar bağlıyor. dunyanin hicbir gelişmiş ülkede uygulanmayan demokrasi bizde uygulanıyor. allah mehmetlere bereket versin. 19 7 Yanıtla
    TARAFSIZ: YASAMA YÜRÜTME YARGI ZATEN BİR KİŞİNİN TEKELİNDE DEĞİL Mİ ? BAZI ŞAHISLAR YOK, ŞAHIS VAR. YASALARA GELİNCE, BOŞ BOŞ KONUŞMA YASALAR (BÜYÜK İŞLERLE ALAKALI OLANLAR) UYGULANMADAN ÖNCE O ŞAHISTAN İCAZET ALINIYOR, VE NE DERSE O ŞEKİLDE UYGULANIYOR. 2 1
  • Doğrucu Davut: Ondan sonra da beyin göçü zart zurt diye ağlarsınız. 14 5 Yanıtla
  • etekli ikibingöllü zaza döneği: Savcı neden serbest bırakıyor.At içeri 20 yıl yesin.Şimdi serbest kaldı bomba yapıp patlatırsa yine şehit haberleri alacağız. 18 1 Yanıtla
  • T.C: Bu devletin öğretmenleri öğretir buda hainlik peşinde 16 0 Yanıtla
  • fark: Ulan memleketin hali nereye gidiyor yav bu ülkenin polisi savcısı bunu yapıyor kimseye ama kimseye güvenim kalmadı benim artık 16 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement