Polislere Bonzai Hakkında Seminer Verildi - Son Dakika
Yerel

Polislere Bonzai Hakkında Seminer Verildi

Polislere Bonzai Hakkında Seminer Verildi

Fatsa'da İlçe Emniyetinde görev yapan polis memurlara bonzai kullanımı üzerine seminer verildi.

05.08.2014 16:46  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurlarına bonzai kullanımı ve etkileri üzerine seminer verdi.

Fatsa Halk Eğitim Merkezi salonundaki seminerde, bonzai maddesinin zararları, etkileri ve tepkileri, kullanımı ve tespiti anlatıldı.

Seminere katılan Fatsa Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk, söz konusu uyuşturucu madde kullanımı ve tedavisi konusunda herkesin duyarlı olması çağrısında bulundu.

Öztürk, bonzai olarak adlandırılan kimyasal maddenin bir kere kullanımının bile kötü sonuçlar doğurduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle ailelerin çok duyarlı davranarak çocuklarında uyuşturucu madde kullanımı belirtisine rastladıklarında ilgili yerlere başvurması gerekiyor. Bonzai kullanımı solunum yetmezliği ve kalp krizi ile ölüme yol açarken uzun süre kullanmak ciddi psikiyatrik sorunlara neden olabilir" dedi.

Bonzai olarak adlandırılan kimyasal zehirin bir defalık kullanımında bile hipotansiyon, solunum yetmezliği, epilepsi, psikoz, koma gelişme riskinin yüksek olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Söz konusu uyuşturucu, esrar benzeri madde şeklinde tanıtılsa da sinir sistemi hücrelerine esrardan 90-100 kat daha fazla bağlanarak zararlı etkisini gösterir. Popüler olması ve merak uyandırıcı ismi nedeniyle ortaokullara kadar girmiştir. Ancak her bağımlılık gibi bunun da tedavisi vardır. Bizler eğitim sezonu başlar başlamaz okul önlerindeki güvenlik tedbirlerini artıracağız. Bugün burada ekibimize bonzai hakkında bilgi verildi. Nasıl bir yapıya sahip olduğu hakkında bilgilendiler. Bu maddeye bonzai isminin verilmesi çok yanlış bir durum. Albenisi olan ve merak uyandırıcı çağrışımı nedeniyle bonzai yerine sentetik kannabinoid isminin kullanılması daha doğru olur. ABD'de K2, Avrupa'da spice, Türkiye'de bonzai ve Jamaika adı verilen kimyasal madde gerçekte sentetik bir kannabinoiddir." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polislere Bonzai Hakkında Seminer Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement