Poyraz'ın "Yaşar Kemal"İ Okurlarla Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Poyraz'ın "Yaşar Kemal"İ Okurlarla Buluşuyor

Poyraz\'ın "Yaşar Kemal"İ Okurlarla Buluşuyor

Türk Edebiyatının dev çınarı Yaşar Kemal’in hayatı ve bilinmeyen yönleri Gazeteci Mehmet Poyraz tarafından kitap haline getirildi.

20.04.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Edebiyatının dev çınarı Yaşar Kemal'in hayatı ve bilinmeyen yönleri Gazeteci Mehmet Poyraz tarafından kitap haline getirildi.

"Yaşar Kemal" kitabının yazarı, Yaşar Kemal'in öğretmen vekilliği yaptığı Osmaniye'nin Bahçe Köyü'nden olan gazeteci Mehmet Poyraz'ın, büyük ustayla görüşmüş kişilerin anlatımlarına da yer verdiği eserde, gazetecilerin yorumları da yer alıyor. Yaşar Kemal'in vesilesiyle ünlü olan Adanalılarında anlatıldığı 'Yaşar Kemal' kitabının kapağında ise, eğitimci-ressam Özlem Ellialtı imzalı, özel çizim ustanın yağlı boya portresi yer alıyor. Yaşar Kemal'in hakkında ve çevresinde gelişen hiç bilinmeyen gerçek hikayeleri içeren kitabın yayın editörlüğünü Seyfi Karahan üstlendi.

Mehmet Poyraz 'Yaşar Kemal' kitabı hakkında yaptığı açıklamada, "Büyük usta Yaşar Kemal ve çevresiyle ilgili gerçek hikayeler hiç şüphesiz büyük ustayı etkilemiştir. Bu gerçek hikayeleri kimi zaman olduğu gibi kullandı, kimi zaman ise; yer ve isimleri değiştirerek. İnce Memed romanı da ilhamdan ve bazı gerçeklerden oluşur. Kimdi bu İnce Memed? Gerçekten hayatta öyle biri yaşadı mı? Röportajcılığı sadece Türkiye'de değil, dünyada da konuşuldu, bu alanda başarılı olmasının sırrı neydi? Bu soruların tüm cevabı ile Adana'da yaşanan bazı tarihi olaylar kitapta geniş olarak yer alıyor" dedi.

Karahan Kitabevi Yayınları'ndan, okuyucusuyla buluşacak olan Yaşar Kemal kitabının tanıtım bülteninde ise şu ifadeler yer alıyor:

"Günümüzde artık yok olan ağıtlar neden ve kimler için söylenirdi. Kimdi bu aşıklar? Sözlü halk edebiyatını derleyerek yazı dünyasına giriş yapan Yaşar Kemal, uzun uzun yaptığı betimlemeleri neye borçluydu? Ustanın gittiği okulun geçmiş tarihi nasıldı ve bundan etkilendi mi? Çukurova'yı mı anlattı, yoksa dünyayı mı? Yaşar Kemal'in aramızdan ayrılışının ardından kimler ne yazdı? Türkiye'nin yakından tanıdığı isimlerle büyük usta geçmiş tarihlerde nasıl tanıştı?" - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Poyraz'ın 'Yaşar Kemal'İ Okurlarla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement