Poyrazköy'de Ele Geçirilen Mühimmat" Davası - Son Dakika
Güncel

Poyrazköy'de Ele Geçirilen Mühimmat" Davası

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında tutuksuz 86 sanığın yargılanmasına devam edildi.

27.05.2015 13:22

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", " Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği " Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında tutuksuz 86 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce sanık sayısının fazla olması nedeniyle Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda yapılan duruşmaya, tutuksuz yargılanan 24 sanık ile avukatları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Selçuk Kaya, davaya konu 3 numaralı DVD ve 1 numaralı CD ile ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldiğini, ÇYDD Kadıköy Şubesi'nde el konulan harddisk üzerinde yapılması istenen bilirkişi incelemesinin sonucunun ise henüz mahkemeye ulaşmadığını bildirdi.

Tanıklar dinlenildi

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görevli 4. sınıf emniyet müdürü Ahmet Uğurlu, Poyrazköy soruşturmasında çalışmak üzere 2008'de İstanbul'da görevlendirildiğini anlattı.

Soruşturma kapsamında 22 Nisan 2009'da Beykoz'da yapılan aramaya katılmadığını kaydeden Uğurlu, "Davaya konu soruşturma döneminde bilirkişilerin dijital deliller içinden çıkardıkları ses ve görüntü dosyaları gibi materyalleri okuyup ayıklama görevlerimiz vardı. Bunları ayıklama işlemi yaptıktan sonra bilirkişilere teslim ediyorduk. Raporların içeriği ile ilgili kısa rapor düzenliyorduk" dedi.

Uğurlu, soruşturma aşamasında herhangi bir arama ve el koyma işlemine katılmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Dava konusu 3 nolu DVD ve 1 nolu CD'lerden imaj alma işleminde yoktum. Levent Bektaş'ın iş yerinde ele geçirilen DVD ile ilgili yapılan bir incelemeye katılmadım. O süreçte İstanbul'daydık. Ergenekon soruşturmasında da bilirkişilerle çalıştım. Bizi ilk görevlendiren Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'dür. Savcı Bey, bizi o süreçte oluşturulan bilişim uzmanlarıyla birlikte çalışmak için görevlendirdi. Savcı Öz'le bazen haftada bir, bazen ayda bir görüşüyorduk, bilgi aktarıyorduk kendisine."

Duruşmada söz alan bir kısım sanıkların avukatı Celal Ülgen'in "Geldiğimiz aşamada emniyet içerisinde ve adliyeye sızmış bir çetenin olduğunu biliyoruz. Bu Balyoz, Ergenekon davalarında ortaya çıktı zaten. Siz o dönemde emniyet içinde böyle bir çetenin varlığını hissettiniz mi?" şeklinde yönelttiği soruya Uğurlu, "Hayır ben hissetmedim. Bu benim tanıklığımla ilgili bir soru değil zaten" yanıtını verdi.

Bu sırada üye hakimlerden biri, tanığa, dava dosyasındaki problemleri çözmeye yönelik sorular yöneltilmesi konusunda sanık ve avukatlara uyarıda bulundu.

"Dava konusu aramalara katılmadım"

Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri Zafer Ketenci de "Ankara Kaçakçılık Daire Başkanlığı'nda çalışırken 2008 yılının şubat ayında bu soruşturma için görevlendirildim. Yaklaşık 6 ay kaldım. Değerlendirmeci olarak görevlendirildim. Dava konusu aramalara katılmadım" dedi.

Davaya konu söz konusu CD ve DVD'lerin önce bilirkişilere teslim edildiğini kaydeden Ketenci, "Onlar incelemesini yaptıktan sonra biz okuma ve ayırma işlemlerini yapıyoruz. İmaj alınma işlemi konusunda bilgi sahibi değilim. Değerlendirmeci olarak, suç unsuru olduğu değerlendirilen lehe ve aleyhe olan delillerin tasnif edilmesi işlemini yaptık" diye konuştu.

Bu sırada Mahkeme Heyeti Başkanı Selçuk Kaya'nın "Dokümanlarda inceleme yaparken 'Bir şey bulamadık, başka bir yerden buralara ekleme yapalım' diye bir durumunuz oldu mu?" şeklinde yönelttiği soruya Ketenci, "Mümkün değil hakim bey" yanıtını verdi.

Duruşma, tanık beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Poyrazköy'de Ele Geçirilen Mühimmat' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement