Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi 2014'de %25 Büyüdü - Son Dakika
Güncel

Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi 2014'de %25 Büyüdü

Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi 2014\'de %25 Büyüdü

Türkiye'nin en büyük esnek üretim tesisi olarak hizmet veren Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi, 2014 yılında yüzde 25 büyüme elde etti.

11.02.2015 09:56  Güncelleme: 09:57

Primo Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, nitelikli fason üretiminde Türkiye'nin ilk adresi haline geldiklerini söyledi. Primo, 2014 yılını 100 milyon TL ciro ile tamamladı.

Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi, özgün fason üretim yapılanmasıyla dev uluslararası şirketlerin yanı sıra her ölçekteki KOBİ ve perakende dünyasındaki yüzlerce firmaya hizmet veriyor. 2014 verilerini paylaşan Primo; özellikle temizlik, kozmetik, kişisel bakım ve güzellik ürünleri, dolum işlemleri, ambalajlama ve lojistik gibi kategorilerde yoğunlaşan talepler sayesinde iş hacmini genişletti ve 2013'de 80 milyon TL olan cirosunu 2014 yılı sonunda 100 milyon TL'ye taşıdı.

2014 yatırım yılı oldu

Dünyanın pek çok ülkesine ürün gönderen global markalara hizmet sunan Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi, bu markaların standart ve kalite taleplerini karşılamak adına sürekli olarak ileri teknoloji, makine ve laboratuar yatırımları gerçekleştiriyor.

Primo, 2014 yılı içerisinde krem üretim ve tüp dolum bölümünde kapasite artışı gerçekleştirdi, deterjan doldurma kapasitesini yükseltti, otellere yönelik buklet tarzı ürünler için üretim hattı kurdu ve sıvı ürün sektörüne yönelik Doypack ve Bag in Box üretimine yönelik makineler devreye aldı. Ayrıca fabrikasındaki depo alanlarını bölerek izlenebilirliği arttırdı, kendi TIR filosunu oluşturarak, lojistik ve nakliye kısmında da entegre çözümler sunmaya başladı. Bütünlüklü bakıldığında Primo, 2014 yılında 5 milyon TL'ye ulaşan yatırım gerçekleştirmiş oldu.

Vertical Integration

Üretim ve hizmet biçimiyle diğer esnek üretim tesislerinden ayrıldıklarını dile getiren Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, "Sunduğumuz hizmet dünyada "Vertical Integration" olarak tanımlanıyor. Yani ihtiyaçları tek noktadan çözmeye odaklanıyoruz, entegre hizmet sunuyoruz. Hızlı aksiyon alabilmek adına diğer fabrikaların dışarıdan hizmet alarak gerçekleştirdiği planlama, üretim ve teknik konuları kendi ekibimizde çözüyoruz. Böylece müşterilerimize zaman ve para kazandırıyoruz" diye konuştu.

Bilgi işlem sistemlerimize yatırım yapacağız

Geçen yılda oldukça geniş çaplı makine yatırımı yaptıklarını belirten Salvo Bahar, "2015'de İstanbul Tuzla'daki fabrikamızda içinde bilgi işlem sistemlerimize yatırım yapacağız" dedi. Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karmaşık üretim süreçlerine sahip pek çok hizmetimiz var. Bu nedenle yapımıza uygun yazılımlar hazırlatıyoruz. 2015'de bir bölümünü uygulamaya geçirmeyi hedefliyoruz. Yeni yılda marketler, market zincirleri ve bunlara ürün sağlayan tedarikçi firmalarla görüşerek, ürün ve iş hacmimizi genişletmek arzusundayız. 2015'de en az %15-20 büyümek istiyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi 2014'de %25 Büyüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement