Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Bilim Ödülleri Verildi - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Bilim Ödülleri Verildi

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Bilim Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

02.04.2014 10:28

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Bilim Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Kocaeli  Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Topaca, yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin ülke ekonomisine önemli katkılar yapan bir kent olduğunu belirterek, bu katkının oluşmasında üniversitenin önemli bir rol oynadığını söyledi.

KOÜ'nün, bilimsel alanda, sanayinin gelişmesinde, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde hep yol gösterici olduğunu dile getiren Topaca, üniversitenin kentin gelişmesi ve ilerlemesinde "amiral gemisi" konumunda olduğunu kaydetti.

Topaca, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'nun, hem üniversite hem de kente büyük hizmetler kazandırdığını vurgulayarak, "Umuttepe Yerleşkesi'nin yapımında büyük bir liderlik örneği gösterdi. Burası kentin yüz akı eserlerinden bir tanesidir. Emeği için kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Rektör Komsuoğlu ise ülkeye yaptığı katkılardan dolayı Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'na şükran borçlu olduklarını belirterek, "Baki hocayı anarken, hüzünle beraber haklı bir gurur yaşıyoruz" dedi.

KOÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Ural da Prof. Dr. Komsuoğlu'nun hayatını anlattı.

Konuşmaların ardından bilim ve teşvik ödülü, bilimsel yayın ödülü ve bilimsel proje ödülü, sahiplerine verildi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Bilim Ödülleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement