Prof.Dr. Erkan İbİş İle Özel Röportaj - Son Dakika
Güncel

Prof.Dr. Erkan İbİş İle Özel Röportaj

Prof.Dr. Erkan İbİş İle Özel Röportaj

Çağdaş, Demokrat,Saygın ve Öncü…

22.07.2014 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1985 yılında Nükleer tıp dalında araştırma görevlisi olarak adım attığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2012 yılında en fazla oyu alarak rektör seçilen Prof. Dr. Erkan İbiş ile gerçekleştirdiğimiz çok özel sohbet Mag Temmuz-Ağustos sayısında...

Prof. Dr. Erkan İbiş; ilk, orta ve lise öğretimini doğduğu şehir Trabzon'da tamamladıktan sonra babasının isteği ile 1982 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden başarıyla mezun oldu. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Nükleer Tıp Dalında uzman olarak başladığı kariyerini, 2012 yılında yapılan rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu alarak rektörlük derecesine taşımayı başardı. Rektör seçilince Trabzon'dan tanıdığı tanımadığı herkesin tebrik için aradığını belirten Prof. Dr. Erkan İbiş:"Trabzonlu olmaktan gurur duyuyorum. Çocukluğumun geçtiği yerleri ve Boztepe'yi dolaşmak, köyümüz Dolaylı'da ormanların, fındıkların içinden yürürken o havayı teneffüs etmek beni çok mutlu ediyor."diyerek memleketine olan bağlılığını ifade ediyor.

"Okumakla Adam Olmuyor" diyen Prof. Dr. Erkan İbiş bu sözünü: "İnsanlar için en önemli dönem okul öncesi dönemdir. Birey, üniversiteye gelene kadar adam olmaya dair karakterlerini yerleştirmiş oluyor." şeklinde açıkladı. Türkiye'deki eğitim sistemini ise ;"Genel olarak ülkemizdeki sorun, nitelik. Çok sayıda açılan üniversite nedeniyle akademisyen sıkıntısı çıkıyor. Eğitim sistemimizin biraz modernizasyona ihtiyacı var."şeklinde yorumladı. Eğitim kadrolarını oluştururken; özgeçmişi kuvvetli, ödül, patent, proje sahibi ve yabancı dili güçlü akademisyenleri tercih ettiklerini belirtti.

Okurken keyif alacağınız MAG Temmuz-Ağustos sayısı, ünlü ve başarılı isimlerle gerçekleştirilen özel sohbetleriyle yine dopdolu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof.Dr. Erkan İbİş İle Özel Röportaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement