Prof. Dr. Fadime Taner Emeklilik Hayatına Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Fadime Taner Emeklilik Hayatına Uğurlandı

Prof. Dr. Fadime Taner Emeklilik Hayatına Uğurlandı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fadime Taner emekli oldu.

17.01.2015 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fadime Taner emekli oldu. Prof. Dr. Taner için düzenlenen emeklilik töreni, başta Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları olmak üzere farklı fakülte ve bölümlerden hocaları, idari personeli ve öğrencileri bir araya getirdi.

Çevre Mühendisliği Bölümü'nün kuruculuğunu yapan ve bir dönem Mühendislik Fakültesi dekanlığı görevini üstlenmiş olan Prof. Dr. Fadime Taner için düzenlenen emeklilik töreni, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim İnan, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gizir, Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları, Çukurova Üniversitesi'nden çalışma arkadaşları, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Tören, Fadime Taner'in renkli bir dille kaleme alınmış özgeçmişinin okunması ve fotoğraflarından oluşan slayt sunumunun gösterimiyle başladı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yağcı, üniversitede görev yapan herkesin bu üniversiteye katkı yaptığını ancak Fadime hocanın katkısının çok büyük olduğunu söyleyerek, "Bu üniversitenin ilk kadrolu profesörü olan Fadime hocanın bu üniversiteye ne kadar katkısı olduğunu, üniversitenin ilk asistanlarından biri olarak en iyi bilenlerindenim" dedi.

Prof. Dr. Selim İnan ise Prof. Dr. Taner'i öğrencilik yıllarında tanıdığını ve ona cesaretinden dolayı o dönemlerde 'delikanlı Fadime hoca' diye hitap ettiğini ifade ederek, Ankara'daki öğrencilik yıllarının ardından Konya, Adana ve Mersin'de de Fadime Taner'le yollarının kesiştiğini ifade etti. Mühendislik Fakültesi'nin ve Çevre Mühendisliği Bölümü'nün kurulmasında ve farklı fakültelerin yönetim kurullarında Fadime hocanın çok emeğinin olduğunu vurgulayan İnan, "Akademik yaşam her an yeni heyecanlar yaşamamıza neden olur. Sizin de, akademik yaşamınız boyunca heyecanınızı hiç kaybetmediğinizi biliyorum. Şimdi yeni bir yaşama başlıyorsunuz. Yeni yaşamınızda da heyecanınızı kaybetmemenizi diliyorum" diye konuştu.

Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Köleli de Fadime Taner'in pek çok kişi gibi kendisi üzerinde büyük emeği olduğunu belirterek, onunla ilgili bazı anılarını salondakilerle paylaştı. Kendisini 1993 yılında tanıdığını ve o zamandan beri cesaretine ve özgüvenine hayran olduğunu ifade eden Köleli, "Fadime hocayı herkes renkli yönüyle tanımıştır. Onun bu renkli yanlarını tanıyıp da sevmeyen yoktur. Hiç bir zaman sıradan biri olmadı, hep sıra dışı kalmayı başardı. Onu, açık sözlü, cömert, gözü-gönlü bol ve cesur bir insan olarak tanıdım. 21 yıldır beraber çalışıyorum. Bu özelliklerini hiç bir zaman yitirmedi. Öğrencileriyle olan diyaloğu en insani yönüdür. Onu hep minnetle, sevgiyle ve iyi yanlarıyla hatırlayacağız. Her zaman bizler için özel bir yeri olacak" diye konuştu.

Tören boyunca bol bol alkışlanan ve ara ara söz alarak törene sıcak bir hava katan Taner, kürsüde yaptığı konuşmasında da espri ve anekdotlarıyla salondakileri gülümsetti. Çukurova Üniversitesi'nde 13 yıl çalıştığını, Mersin Üniversitesi'nde ise 1993 yılından bu yana görev yaptığını dile getiren Taner, Mersin Üniversitesi'nde ilk ders veren kişinin kendisi olduğunu kaydetti. Taner, "Ben belki emekli oluyorum ama beyin emekli olmuyor. Şimdiye kadar ülkeme yararlı olmaya çalıştım, bundan sonra da aynı şeyi yapmaya devam edeceğim. İşimi hep sevdim, görevimi her şeyin üstünde tuttum, herkesin çok değerli olduğunu düşündüm. Bu düşüncelerle yeni projelerde görev almaya devam edeceğim" dedi.

Konuşmaların ardından salonda bulunanlar Taner hakkındaki görüşlerini ve onunla ilgili anekdotlarını aktardı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Fadime Taner Emeklilik Hayatına Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement