PTT Çalışanlarından "İş Bırakma Eylemi" - Son Dakika
Yerel

PTT Çalışanlarından "İş Bırakma Eylemi"

PTT Çalışanlarından "İş Bırakma Eylemi"

Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber Sen ve Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber Sendikalarına bağlı PTT çalışanları 1 saatlik iş bırakma eylemi düzenledi.

27.03.2013 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber Sen ve Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber Sendikalarına bağlı PTT çalışanları 1 saatlik iş bırakma eylemi düzenledi. Eylemde açıklama yapan sendikaların il temsilcileri PTT'yi Anonim Şirketine dönüştürecek Kanun Tasarısını protesto ediyoruz" dedi.

PTT'nin 173 yıldır şerefli bir geçmişinin olduğunu ifade eden Sendika İl temsilcileri, "1840 yılında kurulan PTT, 29 Ocak 2000 tarihinden itibaren T. C. Posta ve Telgraf Teşkilatı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Ülkemiz 30 bin personel ile bu hizmetleri verirken. Özellikleri bakımından ülkemize eşdeğer Avrupa ülkelerinde yaklaşık 150-250 bin personel ile bu hizmetler vermektedir. Kütahya'mızda ise norm eksiği olan dağıtıcı personel ile dağıtım işleri yapılmaya çalışılmakladır" dedi.

"TASARIYLA İŞ GÜVENCEMİZ KALDIRILACAK"

Hazırlanan yasa tasarısı ile PTT'nin özelleştirilmesinin önünün açıldığını bildiren Birlik Haber Sen İl Temsilcisi Ömer Oruç, "Tasarıyla, kurumda geleceği yöneticilerin iki dudağının arasında olan iş güvencesi olmayan sözleşmeli kölelerin çalıştırılmasının yolu açılmaktadır" diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü: "PTT çalışanları bu kurumu ülkemize yük olmaktan çıkarmış ve bugün devlete para aktarır bir kurum haline getirmiştir. Ancak PTT'nin ileride özelleştirmenin de yolunu açacak olan Anonim Şirket yasa tasarısı hazırlanmış ve meclise gönderilmiştir. Tasarıda mevcut çalışanlarımızın görevde yükselme haklarıyla birlikte diğer kazanılmış hakları gasp edilmekte, özelleştirmenin önündeki engeller kaldırılmaktadır. Tasarıyla, kurumda geleceği yöneticilerin iki dudağının arasında olan iş güvencesi olmayan sözleşmeli kölelerin çalıştırılmasının yolu açılmaktadır. Böylece, kurumda çalışanlar arasında ayrımcılığa gidilmekte, iş barışı bozularak, çalışanlar birbirine düşman hale getirilmektedir. Her ne kadar "mevcut çalışanlar aynı statülerinde devam eder" denilmekte ise de kanunun bütününe bakıldığında bunun bir aldatmaca ve kandırmaca olduğu görülmekte, çalışanlar sözleşmeli statüye geçmeye zorlanmaktadır."

"MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Tasarının gerekçesinde hizmetlerin iyileştirilmesi gibi nedenlerin olduğunu, bu ifadelerin ilk etapta kulağa hoş geldiğini ancak aynı ifadelerin özelleştirilen bütün kurumlarda gördüklerini ve bunun gerçeği yansıtmadığını savunan Oruç, "Bundan dolayı, devletin güler yüzünü milletince gösteren adına türküler yakılan tarihi bir kurumun sonunun ne olacağını bilmediğimiz Anonim Şirket haline dönüştürülmesine kesinlikle karşıyız. Sendikalar olarak biz de, 173 yıldır milletimiz haberleşme gibi kutsal bir görevi yerine getiren PTT'mizi yok eden tasarı geri çekilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. 30 bin PTT çalışanın sesi mecliste karşılık bulmadan bu eylemlerden vaz geçmeyeceğiz. Bu bakımdan stratejik öneme sahip olan ve bütçeye kaynak kazandıran bir değerimizin daha yok olmaması için bütün kamuoyunu, çalışanlarımızı, dernekleri, vakıfları bu tarihi kuruma sahip çıkmaya ve sendikalarımızın vermiş olduğu bu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan iş bırakma eylemine Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, Büro Memur-Sen Kütahya İl Başkanı Eyüp Akyün, Bem-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Yılmaz Yaman ve PTT çalışanları katılarak destek verdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel PTT Çalışanlarından 'İş Bırakma Eylemi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement