PTT'de Bir Günlük Grev İşe Yaradı - Son Dakika
Güncel

PTT'de Bir Günlük Grev İşe Yaradı

PTT\'de Bir Günlük Grev İşe Yaradı

İzmir'de PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesi için hazırlanan yasa tasarısının geri çekilmesi için çalışanlar eylem yaptı.

27.03.2013 14:40

İzmir'de PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesi için hazırlanan yasa tasarısının geri çekilmesi için çalışanlar eylem yaptı. Eylem sırasında, tasarının TBMM'deki ilgili komisyondan bir alt komisyona gönderildiği haberi geldi. Sendika yöneticileri bu durumu eylemlerinin başarısı olarak anons etti.

PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesi için hazırlanan yasa tasarısına karşı Bağımsız Haber- Sen, Haber- Sen, Türk Haber- Sen sendikalarının üyeleri ülke genelinde olduğu gibi İzmir'de de bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Basmane Garı'nda toplanan yaklaşık 400 sendika üyesi ellerinde 'PTT halkındır satılamaz' pankartları taşıdı, sloganlar atarak, basın açıklamasının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. İşçilerin alandaki eylemi sırasında, yasa tasarının TBMM'deki ilgili komisyondan, bir alt komisyona gönderildiği haberi geldi. Bu bilgi eyleme katılan çalışanlara, sendika temsilcileri tarafından, müjde olarak verildi. Açıklamada, bir günlük grevin bunda etkili olduğu belirtildi. Sendika üyeleri, bu karardan, isteklerinin dikkate alınacağı sonucunu çıkardıklarını dile getirdi.

Hükümetin bu yasa tasarısıyla, PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi; çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlandığını öne süren Türk Haber Sen İzmir Şube Başkanı İsmet Özalp, kurumun posta dağıtım hizmetleri, banka işlemleri ve lojistik işlemleri ile en önemli kamu hizmetlerinden birini yerine getirdiğini savundu.

PTT'yi anonim şirket haline dönüştüren yasa tasarısında kamu yararı bulunmadığı görüşünü savunan İstmet Özalp, "Nitekim 1 Şubat 2013 tarihinde kayıtlı posta ve kargonun taşeron şirkete devredilmesiyle, 1.5 aylık süre içinde PTT'nin yüzde 40'lık iş hacmi ve kamuoyu nezdindeki güveni kaybedilmiştir. Kamuoyunun şunu bilmesini istiriz ki; PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesi süreci, ilk aşamada taşeronlaşmanın önünü daha da açacak, hizmet kalitesi giderek düşürecek ve pahalılaşacak, devamında da özeleştirme ile sonuçlandırılacak. PTT çalışanları olarak bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PTT'de Bir Günlük Grev İşe Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement