Püis Genel Başkanı Okumuş Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Püis Genel Başkanı Okumuş Açıklaması

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 10 numara yağ konusundaki açıklamasının sektör açısından sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

23.02.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 10 numara yağ konusundaki açıklamasının sektör açısından sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

Okumuş, yaptığı yazılı açıklamada, Mehmet Şimşek'in akaryakıt sektörüne yönelik gerçekleştirilecek ÖTV reformuna ilişkin açıklamalarını büyük memnuniyetle öğrendiklerini ifade etti. Şimşek'in açıklamalarının sektörde daha etkin bir denetim yapılacağını gösterdiğine işaret eden Okumuş, şunları kaydetti:

"Bu sektörümüz açısından sevindirici bir gelişmedir. Ancak bu sorunun tam olarak ortadan kaldırılabilmesi için PÜİS olarak bazı ilave tedbirlerin de alınması gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin 10 numara yağı aracında yakıt olarak kullanan tüketicilere cezai yaptırım uygulanması ve özellikle nakliyecilerin ve otobüs firmalarının 10 numaralı yağ faturalarını gider olarak kullanmasının engellenmesi, bu sorunu sektörümüzün gündeminden çıkaracaktır."

Yüksek vergiler düşürülürse akaryakıt sektöründe kaçakçılığın biteceğini ileri süren Okumuş, şöyle devam etti:

"Akaryakıt sektöründe yaşanan kaçakçılığın temel sebebi de akaryakıt ürünleri üzerinden alınan yüksek vergilerdir. Bugüne kadar alınan bütün polisiye ve teknik tedbirlere rağmen, akaryakıt kaçakçılığında tam bir başarı sağlanamamıştır. Akaryakıt kaçakçılığını bitirecek yegane çözüm yolu ise Maliye Bakanlığımızın akaryakıt ürünlerine uyguladığı ÖTV'yi yeniden gözden geçirerek, makul seviyelere indirmesidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Püis Genel Başkanı Okumuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement