Pursaklar Belediyesi'nden 3 Ciltlik Bir Eser Daha - Son Dakika
Yerel

Pursaklar Belediyesi'nden 3 Ciltlik Bir Eser Daha

Pursaklar Belediyesi, tarihe iz bırakmış Müslüman şehirlerini konu edinen 3 ciltlik “Medeniyet Beşiği Kadim Şehirlerimiz” kitabını yayınladı.

10.11.2015 12:29

Pursaklar Belediyesi, tarihe iz bırakmış Müslüman şehirlerini konu edinen 3 ciltlik "Medeniyet Beşiği Kadim Şehirlerimiz" kitabını yayınladı.

Pursaklar Belediyesi yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Daha önceleri çocuk hikayeleri, sınavlara hazırlık setleri, okuma kitapları yayınlayan Pursaklar Belediyesi, şimdi de İslam dünyasında medeniyet beşiği olarak bilinen Mekke, Medine, Kudüs, Bağdat, İstanbul, Buhara, Gırnata gibi birçok şehrin yönetimi, ticareti, ilim, sanat ve kültür yapısı, şehircilik serüveni gibi konuları içeren önemli bir esere imza attı. İslam Ansiklopedisi'ndeki ilgili maddelerden yararlanılarak hazırlanan üç ciltlik kitap büyük ilgi gördü. Gerek Ankara, gerekse Ankara dışından siparişlerle okurlara ulaştırılan Medeniyet Beşiği Kadim Şehirlerimiz kitabının önsözünü kaleme alan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Müslümanlar, içinde yaşadıkları şehirlerde yönetim,ticaret, ilim, sanat ve kültürde büyük bir ilerlemeyi gerçekleştirdi. Buna dünya tarihi şahittir. Bizler bu kitapta tarihe iz bırakmış Müslüman şehirlerin bazılarını toplamak suretiyle yeni nesillere geçmişimizi hatırlatmak istedik" ifadelerine yer verdi.

Kitaptaki şehirlerin bir kısmının İslam öncesi kurulduğuna da dikkat çeken Başkan Çetin, üç cilt olarak yayınlanan Medeniyet Beşiğimiz Kadim Şehirlerimiz kitabının belediyeciliğe ve şehre ilgi duyanların fikir dünyasına katkı sunacağını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar Belediyesi'nden 3 Ciltlik Bir Eser Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement