Pursaklarlılar, Şeb-i Arus'ta Buluştu - Son Dakika
Yerel

Pursaklarlılar, Şeb-i Arus'ta Buluştu

Pursaklarlılar, Şeb-i Arus\'ta Buluştu

Pursaklar Belediyesi, Konya'da düzenlenen Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat yıl dönümü anma etkinliklerine Pursaklarlıları götürdü.

14.12.2015 10:21  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Konya'da düzenlenen Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat yıldönümü anma etkinliklerine Pursaklarlıları götürdü.

Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Konya gezisinde, çok sayıda kişi Şeb-i Arus törenlerine katılarak sema gösterisini izleyip Mevlana Müzesini gezme imkanı buldu. Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına Pursaklar Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüslerle katılan halk, Mevlana'yı dualarla andı.

Konya ile özdeşleşen Hz. Mevlana'nın hayatının anlatıldığı anma programında Mevlana'nın Konya ile bütünleştiği, burada yaşadığı, türbesinin burada olup, Mesnevi gibi önemli bir eseri de burada yazdığı anlatıldı. Programa ise Kur'an ziyafeti ile semazenlerin gösterisi damga vurdu. Anma programının sonunda Mevlana Türbesini ziyaret edip, tarihi mekanları gezen Pursaklar halkı, daha sonra belediyenin otobüslerle tekrar Ankara'ya getirildi. Geziye katılanlar programdan duydukları memnuniyeti ifadede ederek Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'e teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklarlılar, Şeb-i Arus'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement