Pütürge'de Çekirgeye Karşı Önlem Alındı - Son Dakika
Yerel

Pütürge'de Çekirgeye Karşı Önlem Alındı

Pütürge\'de Çekirgeye Karşı Önlem Alındı

Malatya'nın Pütürge ilçesinde görülen çekirge zararlılarına karşı bu yıl önlem alındı.

30.05.2014 10:39  Güncelleme: 10:45

Malatya'nın Pütürge İlçesi'nde görülen çekirge zararlılarına karşı bu yıl önlem alındığı ve ilaçlama yapıldığı bildirildi.

İncelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Pütürge'ye giden Vali Vasip Şahin, ilçenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nü de ziyaret etti.

Pütürge Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Olmuş'tan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Özellikle Pütürge bölgesinde yoğun olarak görülen çekirge mücadelesi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aktaran konu uzmanı Ziraat Mühendisi Taner Erdoğan ın da katıldığı bilgilendirmede İlçe Müdürü Olmuş, "Çıkışların tespit edildiği Bölükkaya, Gündeğer, Yediyol, Çığırlı, Tatlıcak, Karşıyaka, Bakımlı, Ormaniçi, Aktarla, Pazarcık ve Çengelli Köylerinde Mart Ayının son haftasında ilaçlama başlatıldı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan teknik personel, köy muhtarları ve köylülerin yardımı ile birlikte ilaçlama çalışmaları devam etmektedir. Bakanlığımız tarafından gönderilen Ceypermethrin etkili Arrivo ilacından İlçe Müdürlüğümüze 260 Litre verilmiş olup İlçe Müdürlüğü teknik elemanları kontrolünde 8 bin dekarlık sahada, ormanlık alanlar, çayır ve mera alanları belirlenen bölgelere atılmıştır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise, "Son yıllarda tarım alanlarında sorun olan çekirge zararlısına karşı 2014 yılında Bakanlığımızın da desteği ile güzel çalışmalar yaptık. Çekirge zararlısının görüldüğü alanlarda toplu zirai mücadele çalışmalarını yürütmek ve bu zararlının biyolojisi ile mücadele yöntemleri konusunda çiftçilere yönelik Şubat ve Mart ayında çiftçi toplantıları, çiftçi mektupları ve broşürler aracılığıyla eğitim çalışmaları yapılarak çiftçiler bilgilendirildi. Tam hedefimize ulaşabildik mi? Yüzde yüz başarı sağladığımız söylenemez, ama bu mücadele yüzde 80-90 amacına ulaşmıştır. Pütürge İlçe Müdürlüğümüzün çalışmalarını gayet düzenli yürüttüğünü söyleyebilirim. Fakat hedeflerimizi yüksek tutarak daha güzel çalışmalar yapıp yeni projeler üretmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pütürge'de Çekirgeye Karşı Önlem Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement