Rabia Aydın Davası 7 Mart'a Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Rabia Aydın Davası 7 Mart'a Ertelendi

Rabia Aydın Davası 7 Mart\'a Ertelendi

Balıkesir'de boşanma davası açıp, evi terk eden eşi Rabia Aydın'ı (25) dönmeye ikna eden; ancak yolda aralarında çıkan tartışmada 2 çocuğu ve bir arkadaşının gözü önünde bıçaklayıp, otomobilden atarak öldüren Y.A.'nın (30), ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın 2'inci duruşması bugün yapıldı.

08.02.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de boşanma davası açıp, evi terk eden eşi Rabia Aydın'ı (25) dönmeye ikna eden; ancak yolda aralarında çıkan tartışmada 2 çocuğu ve bir arkadaşının gözü önünde bıçaklayıp, otomobilden atarak öldüren Y.A.'nın (30), ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın 2'inci duruşması bugün yapıldı. Mahkeme duruşmayı 7 Mart'a erteledi.

Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 2'inci duruşmada 'kasten adam öldürmek' suçlamasıyla tutuklu yargılanan Y.A. ile 'yardım ve yataklık' suçlamasıyla tutuksuz yargılanan C.A. hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ayrıca Rabia Aydın'ın annesi Sadiye Alkan, babası Sezai Alkan, kızkardeşi Fatma Alkan ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Rabia Aydın'ın avukatı Betül Nuran Karataş, sanık Y.A.'nın eşi Rabia Aydın'a daha önce de şiddet uyguladığı iddialarını gündeme getirdi. Tanıkların mahkemeye getirilerek dinlenmesini istedi. Sanık avukatı Kenan Genç ise müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespitini istedi. Mahkeme heyeti bu talepleri kabul etti. Duruşmayı 7 Mart pazartesi gününe erteledi.

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

Duruşma öncesi platform üyeleri, adliye önünde açıklama yaptı. Kadın cinayetlerine dikkat çeken grup 'Rabia için adalet istiyoruz', 'Asla yalnız yürümeyeceksin' ve 'Kadın cinayetlerini durduracağız' diye slogan attı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, kadın cinayetlerinde indirim uygulanmamasını isterken, "Özgecan davasında yüreğimizi bir nebze de olsa rahatlatan ağır cezanın tüm kadın katillerine uygulanmasını ve Y.A'nın da hakettiği cezayı alması gerektiğini bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

'TORUNLARIM DEVLETE VERİLSİN'

Rabia Aydın'ın babası Sezai Alkan ise sanık Y.A.'nın esrar ekip sattığını, bu yüzden hapis yattığını, çıktıktan sonra da bu işlere devam ettiğini iddia ederek, "Benim kızım bu yüzden kendisinden ayrılmak istedi. Boşanma davası açtı. Katil, kızımın esrar işini anlatmaması için 31 yerinden bıçaklayarak öldürdü" dedi. Cinayetin ardından iki torunu M.A. (4) ve Y.A'nın (6) babaannesinin yanına verildiğini söyleyen Alkan, "Eşim kalp hastası. Bu nedenle torunlarımıza bakacak durumumuz yok. Torunlarımın babaannelerinin yanından alınmasını ve devlete verilmesini, devletimizin çocuklarımıza bakmasını istiyorum" diye konuştu.

KIZI ÖLDÜRÜLEN ANNEDEN DESTEK

Bursa'da bankadaki parası için öldürülen bir çocuk annesi Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Görmüş de Balıkesir'e gelerek, Alkan ailesine destek verdi. Adalet istedi. Görmüş, "Benim kızım öldürüleli bir yıl oldu. Arkada kalanlar her gün ölüyor, her gün ağlıyor. Kızım bir kez öldü, ben her gün aynı acıyı yaşıyorum. Adalet yerine gelsin, artık anneler ağlamasın" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rabia Aydın Davası 7 Mart'a Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement