Ralli Tutkunlarının Gözdesi: Kapadokya - Son Dakika
Yerel

Ralli Tutkunlarının Gözdesi: Kapadokya

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, ralli tutkunlarının kamp kurduğu gözde mekanlar arasında yer alıyor.

07.09.2014 11:16  Güncelleme: 12:12

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) öncülüğünde ralli motosikletleri, arazi araçları, ATV, kamyon ve Buggy'lerin katılımıyla gerçekleştirilen 5. Transanatolia Rallisi kapsamında Kapadokya'da iki gece kamp yapan ralliciler, turistik bölgede zaman geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Transanatolia Rallisi Operasyon Müdürü Orhan Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'nın Transanatolia Rallisi'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Yarışların başladığı 2010 yılından bu yana Transanatolia parkurunda özellikle Kapadokya'ya yer verdiklerini vurgulayan Çelen, "Bütün yabancı yarışmacılarımızın en çok etkilendiği bölge, Kapadokya. Bu yılki yarışlarda bu yüzden Kapadokya bölgesindeki konaklamamızı iki geceye çıkarttık. Buradan Sivas'a bir etap yaptık ve geri döndük" diye konuştu.

Kapadokya'nın tarihi ve kültürel açıdan çok önemli olduğunun altını çizen Çelen, şunları söyledi:

"Kapadokya, çok önemli bir jeolojik miras, bu mirası zedelememek, zarar vermemek için özellikle vadilere girmedik fakat Kapadokya'nın güzelliklerini gösterebileceğimiz bölgelerde çeşitli etaplar yaptık. Kapadokya'nın içerisinde bu değerli vadilere araçlarımızı sokmuyoruz. Yine seneye bu zamanlarda Kapadokya'da olacağız. Kapadokya, yarışımızın en önemli durağı diyebilirim."

Transanatolia Rallisi'ne katılan motosikletçilerden Ümit Salkım ise 16 yaşından bu yana ralli yarışlarına katıldığını söyledi. Salkım, daha önce Trakya'nın yanı sıra İstanbul çevresinde motosiklet kullandığını ve Kapadokya'yı çok merak ettiğini belirterek, "Güvenlik olmadan kullanmak doğru olmadığı için bu bölgede kullanmamıştım. Böyle bir rallide, yeterli güvenlik önlemleri alınmış vaziyette kullanmak çok güzel" dedi.

Ralliye İstanbul'dan katılan Selçuk Bektaş da Aladağlar, Tuz Gölü, Göreme, Konya, Sivas ve diğer etapların muhteşem olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İnanılmaz güzel manzaralardan geçtik. Kapadokya'nın çevresindeki etaplar da oldukça güzeldi. Geçtiğimiz etaplarda peribacaları benzeri oluşumların çevresinde aynı zamanda yarışabiliyor olmak ve sonunda bu güzel kamp bölgesine gelmek ayrı bir duygu. Özelikle sabah erken saatlerde birdenbire bu bölgeden yüzlerce balonun kalktığını görmek, muhteşem ve farklı bir duygu."

Zorlu parkurlarda motosiklet kullanmanın heyecan verici olduğuna dikkati çeken Bektaş, "Bu, benim için aynı zamanda bir terapi oluyor. O anda sadece yaptığınız işe odaklanıyorsunuz çünkü çok tehlikeli bir şey yapıyorsunuz. Bu spor, insanlara zor gelebilir ama bir yandan da normal hayatta yaşadığınız streslerden uzaklaştırdığı için de güzel" ifadelerini kullandı.

KAPADOKYA'NIN GÜZELLİKLERİNİ GÖRME FIRSATI BULDULAR

5. Transanatolia Rallisi kapsamında Kapadokya'da iki gece kamp yapan ralliciler, bölgenin güzelliklerini görme fırsatı buldu.

Ralliciler, Kapadokya'da hoşça vakit geçirdi. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ralli Tutkunlarının Gözdesi: Kapadokya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement