Ramazan Ayı - Son Dakika
Yerel

Ramazan Ayı

Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Eroğlu, ramazan ayının ruhundan uzaklaştırmadan yaşanması gerektiğini bildirdi.

29.06.2014 10:58

Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, ramazan ayının ruhundan uzaklaştırmadan yaşanması gerektiğini bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, rahmet ve bereket ayı ramazanı idrak etmenin sevinç ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.

Yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve ayların olduğunu aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"İşte bunlardan biri de peygamberimizin 'Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur' diye haber verdiği Ramazan ayıdır. İnsanın yeme, içme gibi bedene ait en temel gereksinimlerine ramazan ayı ile birlikte iradi bir sınırlama getirmesi, öncelikle insanın yüzleşmiş olduğu kainatın ilahi bir nimet ile dolu olduğunu hatırlatmaktadır. Günlük hayatta ihmal ettiğimiz, unuttuğumuz bu mana oruç ibadetiyle yeniden hatırlatılmaktadır. Bu yönüyle bakıldığı zaman karmaşık ilişkiler bütünü olan sosyal ve ekonomik hayat içinde orucun, insanları şükre sevk eden bir ibadet, ilahi bir terbiye olduğu muhakkaktır. Ramazan ayı, ruhundan uzaklaştırmadan yaşanması gerekiyor."

-"Kardeşlerimizi unutmayalım"

Suriye, Irak, Filistin ve bir çok islam coğrafyasında maalesef kan ve gözyaşının hakim olduğunu hatırlatan Eroğlu, "Bu mübarek günlerde açlık ve sefalet içerisinde savaş ortamında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizi de unutmayalım. Gerek yapacağımız yardımlarla gerekse dualarımızda akan kan ve göz yaşının durması için bol bol dua edelim" ifadelerini kullandı.

Dinin ehli insanlardan öğrenilmesi gerektiğini aktaran Eroğlu, vatandaşların reyting amaçlı yapılan programları tercih etmemelerini istedi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Ayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement