Ramstein Guard-8 Tatbikatı Hazırlıkları - Son Dakika
Güncel

Ramstein Guard-8 Tatbikatı Hazırlıkları

Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya ortak hava kuvvetleri tatbikatı için hazırlanıyorlar.

25.09.2014 19:03

Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya'nın hava kuvvetleri ekimde katılacakları Ramstein Guard-8 NATO tatbikatı için ortak hazırlıklarına başladı.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, NATO müttefiki üç ülkenin hava sahalarında yapılacak tatbikat için hazırlık çalışmalarının 3 Ekim'e kadar süreceği açıkladı.

Katılımcı güçlerin müşterek girişimlerinin amacı radyo-elektronik müdahale ortamında uçaksavar ve havacılık savunma sistemlerin arasında koordinasyonun pekiştirilmesi olacağı belirtildi.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı Basın Merkezi, ülkenin dördüncü kez benzer bir tatbikata katılacağını ve Ramstein Guard-8 sırasında ilk kez İtalya Hava Kuvvetleri ile eş güdümlü çalışacağını kaydetti.

Verilen bilgiye göre Bulgaristan, tatbikata MiG-29, MiG-21 savaş uçaklarının yanı sıra, uçak savar, radar sistemleri ve komuta merkezleri ile katılacak.

Bulgaristan'ın ortağı olacak İtalya ise, geçici olarak Bulgaristan'ın Graf İgnatievo Hava Kuvvetleri Üssü'nde konuşlandırılmış bulunan 3 Tornado  ve 3 Eurofighter Typhoon tipi savaş uçağı ile katılacak.

Ramstein Guard-8 Tatbikatı sırasında NATO ülkelerine ait elektronik susturucu uçakların da geçici olarak Bulgaristan'da konuşlandırılması bekleniyor. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramstein Guard-8 Tatbikatı Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement