Rautenstrauch-Joest Müzesinde Türkiye Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Rautenstrauch-Joest Müzesinde Türkiye Tanıtıldı

Rautenstrauch-Joest Müzesinde Türkiye Tanıtıldı

Almanya'nın saygın ve sayılı müzelerinden Köln Rautenstrauch-Joest Müzesi'nde Türkiye tanıtıldı.

07.04.2014 11:06

Almanya'nın saygın ve sayılı müzelerinden Köln Rautenstrauch-Joest Müzesi'nde Türkiye tanıtıldı.

Müzede Köln Anakent Belediyesi himayesinde düzenlenen 'Oriental' isimli etkinlikte zengin ve etkileyici geçmişi, geleneklerini koruyan modern bir ülke olarak anlatılan Türkiye ile birlikte bazı Ortadoğu ülkelerinin de stantları yer aldı. Tüm gün süren etkinlikte konferanslar, atölye çalışmaları, canlı müzik, özel turlar, mutfak kültürü ve bilgi tezgahları İbrahim Tatlıses gibi sanatçıların şarkıları eşliğinde ziyaret edildi. Kısa film gösterimlerinde aralarında Türkiye'nin de yer aldığı bazı ülkeler ilginç görüntüler eşliğinde tüm gün boyunca müzeyi ziyaret edenlere gösterildi. Etkinlikte dans gösterisi sunan Türk kökenli oryantal sanatçısı Şafak Zahire Pedük, şöyle konuştu:

"Zamanında müzikal okudum, oryantal çalışması yapıyorum. 30 yıldan beri sahne alıyorum. Yabancıların çoğu bu işe çok hevesliler, öğrencilerimin çoğu Alman ya da Rus. Çok severek çalışıyorlar."

Etkinlikte Köln-İstanbul kardeş şehir derneğini tanıtmak için bulunan Monika Bongartz, şöyle dedi:

"Köln'de yaşayanlara derneğimizi ve İstanbulu tanıtıyoruz. Köln'de 80 bin Türk yaşıyor. Köln ile İstanbul arasında kardeş şehirlik kuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çeşitli projeler yapıyoruz. Her geçen yıl etkinliklerimizi arttırıyoruz." - Köln

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rautenstrauch-Joest Müzesinde Türkiye Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement