Regaib Kandili Konya'da Dolu Dolu Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Regaib Kandili Konya'da Dolu Dolu Yaşandı

Regaib Kandili Konya\'da Dolu Dolu Yaşandı

KONYA (İHA) İslam aleminin mübarek üç aylara girişini müjdeleyen Regaib Kandili, Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli etkinlikleriyle kutlandı.

08.04.2016 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KONYA (İHA) İslam aleminin mübarek üç aylara girişini müjdeleyen Regaib Kandili, Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli etkinlikleriyle kutlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Büyükşehir Belediyesi Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM), Regaib Kandili programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Zindankale Süleyman Şah Konferans Salonu'nda düzenlenen program ney taksimi ve ilahilerle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in eşi Fatma Akyürek'in de katıldığı programda Fehime Akgül, Regaib Kandili ve Peygamberimizin örnek hayatını anlatarak nat-ı şerif okudu. Günün anlamına uygun olarak gerçekleştirilen programın sonunda davetlilere kandil simidi ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi Aile Sanat ve Eğitim Merkezlerinde de mübarek üç ayların gelişi nedeniyle bir Konya geleneği olan "pişi" yapılarak üyelere ve şivlilik toplamaya gelen çocuklara ikram edildi.

Konya merkez ve ilçelerdeki KOMEK ve ASEM'lerde mübarek üç ayların başlaması nedeniyle Kur'an-ı Kerim kurslarında hatim okumaları da başladı. Mübarek Regaib Kandili gecesinde ise, İl Müftüsü Ali Akpınar'ın da katılarak vaaz ettiği Sahib-i Ata Camisi'ndeki programda Büyükşehir Belediyesi tarafından cemaate kandil simidi, çocuklara şivlilik ikram edildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Regaib Kandili Konya'da Dolu Dolu Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement