Regaip Kandili - Son Dakika
Güncel

Regaip Kandili

Regaip Kandili

İzmir'de Regaip Kandili Bergama ilçesinde Kur'an ı Kerim ve mevlidi şeriflerle idrak edildi.

02.05.2014 02:40

İzmir'de Regaip Kandili, Bergama ilçesinde düzenlenen ortak programdaki Kur'an-ı Kerim ve mevlidi şeriflerle idrak edildi.

İzmir ile Bergama müftülüklerinin Ulu Cami'de düzenlediği programa çok sayıda vatandaş katıldı. Bergamalılara hitap eden İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, gecenin önemi ve Hz. Peygamber'in özellikleri ile örnek kişiliğini ayet ve hadisler çerçevesinde anlattı.

Muslu, şöyle konuştu:

"Bizleri, rahmet ve bereketin yoğunlaştığı üç aylar mevsimine kavuşturan Rabbimize hamdolsun. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimize, Ehl-i Beyti'ne, salatü selam olsun. Nasıl Mekke, Medine ve Kudüs gibi bazı mekanlar diğerlerinden farklı ise aynı şekilde bazı zamanlar da diğerlerinden farklıdır. Bu farklı zaman ve mekanlar, bütün kıyamet ve kutsiyelerini Allah'tan alırlar. Bu tür zaman ve mekanlar, bizler için pek çok maslahat ve hikmet içermektedir. Dini literatürümüzde farklı zaman dilimi olarak kabul edilen üç aylara, feyzli ve bereketli bir maneviyat iklimine bir kez daha kavuşmuş bulunuyoruz. Bunun için Rabbimize ne kadar hamdetsek, şükretsek azdır."

Kameri takvime göre recep, şaban ve ramazanın üç aylar olduğunu anımsatan Muslu, "Bu aylarda rahmet esintileri başlar Manevi huzur ve sükunun kalplere dolduğu, ilahi rahmetin coştuğu zaman dilimleridir" diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu program, Bergama Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun yaptığı dua ile sona erdi. - İzmir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement