Rekor Miktarda Bonzai Hammaddesi Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Rekor Miktarda Bonzai Hammaddesi Ele Geçirildi

Rekor Miktarda Bonzai Hammaddesi Ele Geçirildi

'ab kubinica' tipi uyuşturucu hammaddesinin 1 kilosundan, 100 kilo 'bonzai' yapıldığı belirtildi.

12.08.2014 15:57

'ab kubinica' tipi uyuşturucu hammaddesinin 1 kilosundan, 100 kilo 'bonzai' yapıldığı belirtildi.

*Ele geçirilen 'Ab kubinica' ile, rekor miktarda bonzai hammaddesi ele geçirilmiş oldu.

Haber: Habip ATAM - İSTANBUL DHA

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında düzenlenen operasyonda 56 kilo bonzai hammaddesi ele geçirilmişti. Operasyonla ilgili E.D. ve M.S.Ş. gözaltına alınmıştı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştı.

İstanbul Narkotik Polisi, tutuklanan şüphelilerle ilgili çalışmalarını devam ettirdi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda cezaevindeki şüphelilerin daha önce bir adrese uyuşturucu depolamış oldukları tespit edildi. Uyuşturucu depolanan Ümraniye'deki evi belirleyen 'Sentetik ve Ara Kimyasallar Büro Amirliği" ekipleri, geçtiğimiz Cumartesi günü adrese baskın yaptı. Kimsenin olmadığı evde yapılan aramalarda 120 kilo 40 gram bonzai hammaddesi ele geçirildi. Yapılan operasyonda ele geçirilen uyuşturucu hammaddesinin görüntüsü polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, ele geçirilen uyuşturucu paketlerinin çıkarılması yer alıyor.

1 KİLOSUNDAN 100 KİLO BONZAİ YAPILIYOR

Son günlerde sık sık gündeme gelen bonzai, narkotik uzmanları tarafından 'sentetik kannabinoid' olarak adlandırılıyor. Bonzai; 'yavşan otu'na emdirilen sentetik etken maddelerle elde ediliyor. Bu uyuşturucuyu elde etmek için en sık 'Ab kubinica' adı verilen sentetik madde kullanılıyor. 'Ab kubinica'nın 1 kilosundan yaklaşık 100 kilo bonzai (sentetik kannabinoid) yapılıyor. Yavşan otuna emdirilen kimyasalla yapılan bonzai 3 gramlık paketler halinde satılıyor.

İSTANBUL NARKOTİK POLİSİ 1'İNCİ OLDU

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından son operasyonla birlikte bu yıl içerisinde Türkiye'de 425 kilo bonzai hammaddesi ele geçirilmiş oldu. Bu miktarın yarısında fazlasını ele geçiren İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü Türkiye'de en fazla bonzai hammaddesi ele geçiren birim oldu. Ele geçirilen miktarın geçen yılın aynı dönemine göre 10 kat daha fazla olduğu da öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rekor Miktarda Bonzai Hammaddesi Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement