Rektör İsmail Güvenç, TRT Okul Kanalına Konuk Oldu - Son Dakika
Yerel

Rektör İsmail Güvenç, TRT Okul Kanalına Konuk Oldu

Rektör İsmail Güvenç, TRT Okul Kanalına Konuk Oldu

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, TRT Okul kanalında yayınlanan Rektörler Anlatıyor programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

14.07.2014 09:32  Güncelleme: 09:34

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, TRT Okul kanalında yayınlanan Rektörler Anlatıyor programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Rektör Güvenç, programda, 7 Aralık Üniversitesi'nin akademik birimleri, bölümleri, öğrenci sayıları, kampüs yaşamı, barınma ve ulaşım gibi pek çok konuda bilgi verdi.

Kurulduğu günden bu güne Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin hızlı bir gelişim gösterdiğini belirten Rektör Güvenç, şu açıklamalarda bulundu: "Şu an 6 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitümüz bulunmaktadır. Merkez, Karataş ve Mercidabık Kampüsleri olmak üzere üç kampüste eğitim-öğretim faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu üç kampüsümüzün de şehir merkezinde olması sebebiyle kampüs ve şehir üniversitesi olmanın avantajlarını yaşıyoruz.

Kampüslerimizde sosyal ve spor tesisleri, bilgi işlem ağı, altyapı, peyzaj çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık.

Kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortu, 2 adet halı saha, 2 adet basketbol sahası, fitness salonu gibi çok sayıda spor tesisimizden öğrencilerimiz yararlanabilmekteler. Bunun yanında içerisinde kafeterya ve restoran bulunan sosyal tesislerimiz de mevcut.

Kampüs yaşamlarını daha rahat ve kolay hale getirebilmek için engelli öğrencilerimizin de ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda yapılar yapıyoruz ya da mevcut olan yapılarımızı buna uygun hale getiriyoruz.

Barınma konusunda öğrenciler, üniversitemizde ve ilimizde herhangi bir güçlükle karşılaşmıyorlar. Üniversitemizin kız ve erkek öğrenci yurtlarının yanında kampüslerimize çok yakın mesafede KYK yurtları bulunuyor. Bununla birlikte yine üniversitemize yakın mesafelerde özel yurtlar ve pansiyonlar bulunuyor. Öğrenci yemekhanemizde öğrencilerimiz için çok uygun fiyatlara öğle ve akşam yemeği hizmetimiz mevcut.

Üniversite kütüphanemiz, kampüs içerisinde ayrı bir binada hafta içi on iki saat öğrencilerimizin hizmetinde. Burada açık raf sistemi, veri tabanı, elektronik kaynaklar, engelli öğrencilerimize kullanım kolaylığı sağlayan sistemler bulunuyor.

Kampüslerimizde kablolu ve kablosuz internet erişimi, bilgisayar laboratuvarları ve uzaktan eğitim merkezimiz (KUZEM), son teknolojiden oluşan donanımımız ile güçlü bir bilgi işlem altyapımız mevcut.

Kampüs olanaklarımızın yanı sıra gerçekleştirdiğimiz pek çok bilim, kültür, spor, sanat etkinlikleri ile de öğrencilerimizin hareketli bir üniversite yaşamı geçirmelerini sağlıyoruz. Açılış ve mezuniyet törenlerimizi, bahar şenliklerimizi her yıl coşkulu bir şekilde kutluyoruz, başarılı öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Ünlü yazarları ve sanatçıları öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Çeşitli teknik gezilerle öğrencilerimizin mesleki konularda yerinde bilgi almalarını sağlıyoruz. 60 kadar öğrenci topluluğumuz mevcut, Rektörlük olarak bu öğrenci topluluklarına maddi anlamda destek sağlıyoruz.

Öğrencilerimizin Erasmus+, Farabi ve Mevlana Değişim Programları ile yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerde eğitim almalarını sağlıyoruz. Bu programlara başvurmaları konusunda onları teşvik ediyor, bu anlamda bilgilendirme toplantıları düzenleyerek deneyim paylaşımı yapmalarını sağlıyoruz. "

Program sunucusunun öğrenciler neden Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ni tercih etmeli sorusunu yanıtlayan Rektör Güvenç "Az önce de bahsettiğimiz gibi bir şehir- kampüs üniversitesi olarak ulaşım, beslenme ve barınmanın düşük maliyetli ve kolay olması üniversitemizin avantajları arasında. Genç bir üniversite olarak en yeni ve en son teknolojiye sahibiz. Eğitim-öğretim kalitesi bakımından da oldukça iyi bir seviyedeyiz. Bunu 2013 KPSS'deki verilere göre değerlendirirsek, Okul Öncesi bölümümüz, 55 üniversite arasında Eğitim Bilimleri, Genel Yetenek ve Genel Kültürde sırasıyla, 1., 4. ve 5. sırayı aldı. Aynı sınavda Türk Dili bölümümüz alan bilgisinde 67 üniversite arasında 21. sırada, Sınıf Öğretmenliği bölümümüz Genel Kültürde 67 üniversite içerisinde 9.; İşletme bölümümüz ise 102 üniversite arasında 39. sırada yer almıştır." - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör İsmail Güvenç, TRT Okul Kanalına Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement