Ressam Öğretmenlerin Eserleri Görücüye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Ressam Öğretmenlerin Eserleri Görücüye Çıktı

Ressam Öğretmenlerin Eserleri Görücüye Çıktı

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta görev yapan 22 resim öğretmeninin bir aylık çalışma sonunda hazırladığı karma resim sergisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde sanatseverlerle buluştu.

25.11.2015 11:15

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta görev yapan 22 resim öğretmeninin bir aylık çalışma sonunda hazırladığı karma resim sergisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde sanatseverlerle buluştu.

Konak Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmen unvanının verildiği gün olarak her yıl kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ilçede görev yapan 22 resim öğretmeninin eserlerinden oluşan Konaklı Öğretmenler Karma Resim Sergisi'ne ev sahipliği yaptı. Çalışmaları bundan bir ay önce başlatılan serginin açılışı Güzelyalı Kültür Merkezi'nde düzenlenen kokteyle yapıldı.

KENTİN GÜZELLİKLERİ TUVALE YANSIDI

Konak Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında 22 resim öğretmeni fotoğraf sanatçısı Atilla Özdemir'in objektifinden yansıyan İzmir fotoğraflarından yola çıkarak kendi duygularını tuvale aktardı. Hepsi birbirinden güzel İzmir fotoğraflarından esinlenerek oluşturulan eserler 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde açılan sergiyle görücüye çıktı. Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'ndeki açılışa öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda sanatsever de katıldı. Resim öğretmenlerinin yeteneklerini ortaya koyduğu sergi büyük beğeni topladı. Konaklı Öğretmenler Resim Sergisi, hafta sonuna kadar Güzelyalı Kültür Merkezi'nde ziyarete açık olacak.

KÖY ENSTİTÜLÜLER UNUTULMADI

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Konak Belediyesi, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği İzmir Şubesi ile birlikte bir de kutlama düzenlendi. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Öğretmenler Günü kutlamasına Köy Enstitüsü mezunları ve çocukları katıldı. Geçmişten günümüze eğitim modellerinin masaya yatırıldığı kutlamada Köy Enstitüsü mezunları mandolin konseri verdi. Konserin ardından ise Prof. Dr. Kemal Kocabaş, yazar Bilsen Başaran ve Kızılçullu Köy Enstitüsü Mezunu Lale Turgut'un katıldığı söyleşi gerçekleştirildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ressam Öğretmenlerin Eserleri Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement