Rize'de Renk Projesi Eğitimde Başarıyı Arttırdı - Son Dakika
Güncel

Rize'de Renk Projesi Eğitimde Başarıyı Arttırdı

Rize\'de Renk Projesi Eğitimde Başarıyı Arttırdı

Rize Valiliği tarafından geçen eğitim döneminde okullarda uygulanmaya başlanan Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesinin açıklanan ilk sonuçlarına göre, üniversite ve Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında başarı yüzdeleri arttı.

26.06.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Valiliği tarafından geçen eğitim döneminde okullarda uygulanmaya başlanan Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesinin açıklanan ilk sonuçlarına göre, üniversite ve Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında başarı yüzdeleri arttı. Proje kapsamında il genelindeki okullarda düzenlenen okuma saatlerinde 65 bin öğrenci, 865 bin 745 kitap okudu.

Türkiye'de iller arası eğitim sıralamasında üst sıralara yükselmek için, eğitim sezonu başında RENK projesi başlatıldı. Eğitim yönetimi, öğretmen, eğitim ortamları ve donanım, eğitim denetimi ve rehberlik, dil eğitimi, ölçme ve değerlendirme, eğitimin ekonomik, sosyal ve kültürel boyutlarının da ele alındığı proje kapsamsında okullarda her gün kitap okuma saati etkinliği düzenlendi.

Vali, kaymakamlar, Belediye Başkanları ile bürokratlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de zaman zaman katılımıyla gerçekleştirilen okuma etkinliğinde her gün 45 dakika boyunca kitap okundu. Rize'de ilköğretim ve liselerde eğitim gören yaklaşık 65 bin öğrenci, etkinlik kapsamında 865 bin 745 kitap okudu. Öğrenci başına 13 kitap okuma sayısına ulaşılan kampanyada hayırseverler de okulara 30 bin 503 kitap bağışında bulundu.

SINAVLARDA BAŞARI ORANI ARTTI

RENK projesi ile eğitim ve öğretimde üniversite sınavlarında başarı oranları da arttı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı, üniversite ikinci sınava girmeye hak kazanan öğrenci sayısının yüzde 18 artışla yüzde 70.08'e yükseldiğini, TEOG sınavlarında ise Rize ilinin ortalama net sayısının ilk sınavda yüzde 4, ikinci sınavda ise 1.8 arttığını söyledi, oranlardaki artışın Rize'yi il sıralamasında 20 basamak öne geçirdiğini  kaydetti.

RENK PROJESİ İÇİN ANKET

Vali Yazıcı, RENK projesi için ilde 1297 öğretmen ve idareci, 1224 öğrenci ile 1325 velinin katılımıyla toplamda 3846 kişi üzerinde 10 soru ile anket yaptırdıklarını belirterek, "RENK projesinin eğitimde farkındalığı artırdığını düşünenlerin sayısı yüzde 75.9, akademik başarıya katkısının olduğunu düşünenlerin sayısı ise yüzde 72.5 çıktı" dedi. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Renk Projesi Eğitimde Başarıyı Arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement