Rize'de Yeşil Yol'un Masaya Yatırılacağı Toplantıda Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Rize'de Yeşil Yol'un Masaya Yatırılacağı Toplantıda Gerginlik

Rize\'de Yeşil Yol\'un Masaya Yatırılacağı Toplantıda Gerginlik

Rize'de Yeşil Yol'un masaya yatırılacağı toplantıda gerginlik Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesi kapsamında inşa edilirken tepkiler üzerine yapımı durdurulan Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ndeki Kavron ve Samistal yaylaları bağlantılarının ele alınacağı toplantı gergin başladı.

14.09.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de Yeşil Yol'un masaya yatırılacağı toplantıda gerginlik

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesi kapsamında inşa edilirken tepkiler üzerine yapımı durdurulan Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ndeki Kavron ve Samistal yaylaları bağlantılarının ele alınacağı toplantı gergin başladı. Samistal'dan gelenlerin salona alınmayacağının açıklanması üzerine Kavron Yaylası sakinleri duruma tepki gösterdi. Yeşil Yol mücadelesinin simgesi haline gelen 'Havva ana' lakaplı Rabia Özcan, "Bizden zarar gelmez. Bu insanların günahı nedir? Ne Vali bizden korksun, ne de biz Validen. Vali bizim ise bizi karşısına alıp dinlesin" dedi. Tepkiler üzerine Samistal Yaylası'ndan gelenler de toplantıya alındı.

Rize'de Mayıs ayında başlayan Yeşil Yol projesinde Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron ve Samistal yaylaları arasında inşasına başlanan bağlantı yolu tepkilere neden oldu. Protesto eylemleri sonrasında artan tepkiler üzerine bağlantı yollarının yapımı durduruldu. Yol inşaatının başlamasından 4 ay sonra vatandaşları dinleme kararı alan Rize Valiliği'nin çağrısı üzerine Kavron ve Samistal yaylalarının sakinleri, Ayder Yaylası'ndaki bir otelin önünde toplandı.

Ancak Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın başkanlığında yapılacak toplantıya Samistal Yaylası'ndan gelenlerin alınmayacağının bildirilmesi gerginliğe neden oldu. Kavron Yaylası sakinlerinden Bülent Bekar, "Ya hep beraber içeri gireceğiz ya da hiç girmeyeceğiz" diyerek tepki gösterdi, "Aylardır bu insanlar derdini meramını Valiye anlatmak için randevu talep etti. Çok uğraştık ama olmadı. İlk defa derdimizi anlatacak atmosfer oluşmuşken, 'Sen oralısın, buralısın' diyerek insanları ayırmak büyük bir handikaptır. Bu insanlar buraya konuşmaya geldi. Daha salona girmeden gergin bir ortam yaratılmasını şiddetle kınıyorum" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

'VALİ BİZDEN Mİ KORKTU?'

Yeşil Yol mücadelesinin simgesi haline gelen 'Havva ana' lakaplı Rabia Özcan da yaşananlara tepki göstererek, "Bizden zarar gelmez. Yaylalar birbirimizin. Bu insanların günahı nedir? İşini gücünü bırakarak Vali ile görüşmeye geldi. Şimdi içeri alınmıyorlar. Vali bizden mi korktu? Ne Vali bizden korksun, ne de biz Validen. Vali bizim ise bizi karşısına alıp dinlesin" dedi.

VALİ, HAVVA ANANIN GÖZÜNE BAKIP YANINDAN GEÇTİ

Daha sonra yaylada otel önünde bekleyenlerin yanından geçen ve 'Havva ana' lakaplı Rabia Özcan ile göz göze gelen Vali Ersin Yazıcı salona girdi. Daha sonra dışarda bekleyenler içeriye alındı. Toplantı basına kapalı olarak sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Yeşil Yol'un Masaya Yatırılacağı Toplantıda Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement