Romanya'dan Gelen Öğrenciler Aydın'da Kuş Gözlemi Yaptı - Son Dakika
Yerel

Romanya'dan Gelen Öğrenciler Aydın'da Kuş Gözlemi Yaptı

Didim ve Romanya'daki iki okulun ortaklaşa hazırladıkları "Haydi kuşları izleyelim" projesi kapsamında Romanya’dan gelen öğrenci ve öğretmenleri, Doğanbey köyünde kuş gözlemi gerçekleştirdi.

09.04.2014 16:37

Didim ve Romanya'daki iki okulun ortaklaşa hazırladıkları "Haydi kuşları izleyelim" projesi kapsamında Romanya'dan gelen öğrenci ve öğretmenleri, Doğanbey köyünde kuş gözlemi gerçekleştirdi.

Didim'deki Esra Karakaya Anadolu Lisesi ile Romanya Satu Mare Liceul Teoretic German okulundan 50 öğrenci ve 16 öğretmen, kuş gözlemi ile kuşları doğal yaşam alanlarında tanıma ve koruma duyarlılığını arttırma amacıyla hazırladıkları "Haydi kuşları izleyelim" projesi kapsamında Didim'e bağlı Doğanbey köyüne geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Aydın İl Şube Müdürlüğü ile Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parklar Müdürlüğü tarafından karşılanan öğrenci ve öğretmenlere, Büyük Menderes Deltası ve Milli Park hakkında bilgi verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Aydın Şube Müdürü Nihat Andaç, burada yaptığı bilgilendirme toplantısında, uluslararası öneme haiz kuş alanı niteliği taşıyan Büyük Menderes Deltası ve Bafa Gölü tabiat parkında yapılan gözlem gezilerinin öğrenciler adına farkındalık anlamında çok şey katacağını ifade etti.

Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürü Erdinç Kutsal tarafından da bölge ve kuş türleriyle ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

Daha sonra öğrenciler, bölgede kuş gözlemine katıldı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Romanya'dan Gelen Öğrenciler Aydın'da Kuş Gözlemi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement