Rus Yolcu Uçağının Düşmesi - Son Dakika
Güncel

Rus Yolcu Uçağının Düşmesi

Belçika, Rus uçağının bombayla düşürülmüş olması ihtimali üzerine, vatandaşlarına Mısır'ın Şarm El Şeyh kentine gitmemeleri tavsiyesinde bulundu.

06.11.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika, Rus uçağının bombayla düşürülmüş olması ihtimali üzerine, vatandaşlarına Mısır'ın Şarm El Şeyh kentine gitmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, RTBF televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Belçikalılara Şarm El Şeyh'e seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulunuyoruz. Bu tavsiyemiz, havaalanı güvenliği konusunda garanti alana kadar geçerli" dedi.

Belçikalı havayolu firması Jetair ise Şarm El Şeyh'te mahsur kalan turistleri almak için 3 uçak göndereceğini ancak yolcuların bagajsız binebileceğini duyurdu.

Jetair Sözcüsü Hans Van Hallemeesch, "Şarm El Şeyh'teki havalaanı ve Mısırlı yetkililerden, bagaj işlemlerin güvenlik önlemleri çerçevesinde yapılmasını garanti etmesini istedik" açıklamasında bulundu. Firma, yolcuları getirmek için gidecek uçakların Belçika'dan çıkışta yolcu almayacağını da bildirdi.

Turizm firması sahibi Thomas Cook da Şarm El-Şeyh'e 12 Kasım'a kadar tüm turları durdurduklarını bildirdi.

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ile  Şarm El Şeyh arasında dün gece yapacağı seferlerin, güvenlik gerekçesiyle karşılıklı iptal edildiği bildirmişti.

ABD'den "bomba" iddiası

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır'da Rus yolcu uçağının düşmesine bir bombanın neden olma ihtimali bulunduğunu söylemişti. Amerikan medyasında çıkan haberlerde ise DAEŞ terör örgütünün uçağa bomba yerleştirdiği yönünde istihbarat bulunduğu belirtilmişti.

Şarm El Şeyh'ten Rusya'nın St. Petersburg kentine gitmek üzere havalanan Rus havayolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait uçak, cumartesi günü havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rus Yolcu Uçağının Düşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement