Rüşvet Şüphelileri Adliyede (2) - Son Dakika
Güncel

Rüşvet Şüphelileri Adliyede (2)

Suçlamalarizmir merkezli 4 ilde, rüşvet ve irtikap suçlamasıyla, Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı G.E.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişinin adliyeye gönderilmesinden sonra, savcı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın da şüpheli olarak ifadesini aldı.

07.04.2016 15:53

Suçlamalar

izmir merkezli 4 ilde, rüşvet ve irtikap suçlamasıyla, Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı G.E.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişinin adliyeye gönderilmesinden sonra, savcı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın da şüpheli olarak ifadesini aldı. Cumhuriyet savcısı Halil Özen'in, başkan Karabağ ve 4 şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak üzere, 6 şüpheliyi de tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti.

İHBAR 6 YIL ÖNCE YAPILMIŞ

Soruşturmanın bazı ayrıntıları da ortalya çıktı. 4 Haziran 2010 tarihinde KOM Şube Müdürlüğü'ne gelen ihbarla başlayan araştırmada, Hasan Karabağ ve diğer şüphelilerin ihalelere fesat karıştırdığı ileri sürüldü. Şüphelilerin ayrıca özel harcamalarını belediyeye ödettikleri, kendilerine çıkar sağlayan bir suç örgütü olduğu, liderliğini de Hasan Karabağ'ın yaptığı öne sürüldü. Şüpheliler hakkında toplam 32 suçtan işlem yapıldığı  kaydedildi.

BAŞKANIN DOĞUM GÜNÜ KUTLAMA MASRAFLARI BELEDİYEDEN

Hasan Karabağ'ın 14 Şubat 2011 tarihindeki doğum günü kutlamasının masraflarının belediye bütçesinden karşılandığı ileri sürüldü. İhaleyi kazanan firmanın belediye başkanının Gümüldür'deki yazlığının tadilatını yaptığı da dosyada yer aldı. Dosyadaki diğer suçlamalar ise, hediye cep telefonu alınması, uçak bileti alınması, imara aykırı ruhsat verilmesi, bir kişinin kaçırılmak istenmesi, tehdit darp, ihaleye fesat karıştırma, mal ve hizmet alımının belli firmalara verilmesiyle kamu zararına neden olunması olarak yer aldı.

SAVCI 6 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA İSTEDİ

Savcılık işlemleri tamamlananşüphelilerden Belediye Başkan Yardımcısı G.E., H.K. Y.Ç., R.Y., D.K. ve K.F. tutuklanması istemiyle Nöbetci Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. Hasan Karabağ ile diğer 4 kişinin de Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmaları için yine hakimliğe gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rüşvet Şüphelileri Adliyede (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement