Rusya Ekonomik Krizi Durdurmak İçin Operasyona Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Rusya Ekonomik Krizi Durdurmak İçin Operasyona Başladı

Rus Maliye Bakanlığı Ruble'nin değerini yükseltmek için düğmeye bastı.

17.12.2014 12:54  Güncelleme: 15:18

Rusya Maliye Bakanlığı, rublenin 1998'den bu yana en dik kaybını dindirmek için para birimine doğrudan satış yoluyla müdahale ediyor müdahalede bulunuyor. Bakanlığın basın servisinden yapılan e-posta bildirisinde, rublenin aşırı oranda değer kaybettiği belirtildi. Finans Bakanı yardımcılarından Svetlana Nikitina, satışa uygun tahmini 7 milyar dolarlık bir miktar olduğunu söyledi.

7 MİLYAR DOLARLIK STOKTAN SATIŞ

7 milyar dolar tutarındaki döviz stokundan satış yapıldı. Maliye Bakanlığı'nın uzun vadeli stratejik planlama bölümü yöneticisi Maxim Oreshkin satılacak döviz tutarının "piyasadaki duruma bağlı" olacağını söyledi.

MÜDAHALE İŞE YARADI

Doğrudan müdahale sonrasında güne sert düşüşle başlayan ruble, değerlenmeye başladı. Ruble dolar karşısında 68'den 62.63'e kadar güçlenirken, Moskova saati ile 11:44'te 65.90 seviyesinde. Ayrıca Rusya Başbakanı Medvedev'in bugün ekonomi yönetimi ve şirket yöneticileriyle toplantı yapacağı duyuruldu.

EN ÇOK RUBLE KAYBETTİ

Ruble dün dolar karşısında 80'i de aşarak rekoru ileriye taşırken, ülke merkez bankasının 650 baz puanlık sürpriz faiz artırımı bu düşüşe çare olamadı. Ruble bu yıl dünya genelinde en kötü performansı kaydeden para birimi konumunda.

MEDVEDEV: RUBLENİN ZAYIFLAMASI KABUL EDİLEMEZ

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, rublenin zayıflamasının rahatsızlık kaynağı olduğunu ve kabul edilemeyeceğini söyledi. Para biriminin cari düzeyinin ekonomik temelleri yansıtmadığını ifade eden Medvedev, döviz rezervlerinin de yeterli düzeyde olduğunu sözlerine ekledi. Medvedev "Döviz piyasası için ağır düzenlemelere gerek yok" derken, atılacak adımların piyasa koşullarını temel alması gerektiğini ve döviz piyasasındaki oynaklıkla ilk kez karşılaşmadıklarını vurguladı.

Rusya Ekonomik Krizi Durdurmak İçin Operasyona Başladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Rusya Ekonomik Krizi Durdurmak İçin Operasyona Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • kürtler kirizden çok karlı çıkacak: Kürtlerin önlenemez yükselişi. TÜRKLER AMERİKA VE AVRUPA YA VERDİĞİ SÖZDE DURMADI DİKLEŞTİ. . TEZKEREDE ABD Yİ KIZDIRDI. AMA KÜRTLER SÖZÜNDE DURUR. AMERİKA KÜRTLERE HAYRAN. ŞİMDİYE KADAR BİZ BU CESUR YİĞİT MİLLETİ NASIL FARKEDEMEDİK DERLER. . EEE KÜRT HEM VERDİĞİ SÖZDE DURURU HEM YİĞİTTİR. . BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEİİL. . . BİZ KÜRTLER ANLI ŞANLI ARİ IRKINDANIZ. . FARSLARLA FRANSIZLARLA ALMANLARLA AKRABAYIZ. . . KISKANANLAR ÇATLASIN. . . BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . TÜRKLERİN SELAMINA BİLE İHTİYACIMIZ YOK. . TÜRK KÜRT KARDEŞ DİYE BOŞUNA AVUNMAYIN. . BU GİDİŞLE BÜTÜN DÜNYANIN ENERJİ KAYNAĞI KÜRTLER OLACAK. . ZENGİNLEŞECEĞİZ AMA . RAMAZANLARDA FİTRE VE ZEKATIMIZI TÜRKLERE YİNE VERMEYİZ. . PETROL SERMAYESİ AMERİKAN TEKNOLOJİSİYLE BİRLEŞECEK. DÜNYANIN İLK ÜÇ ÜLKESİNDEN BİRİ KÜRDİSTAN OLACAK. . . ÇATLAYIN DA PATLAYIN. HAHAHAHAHA . 5 27 Yanıtla
  • Ülkücü: Kürtcüklerde yorum yaparmış. Deyyuslar 12 7 Yanıtla
  • zaza: ABD nin karşısında duran tek bir lider var oda putin abd putini yollamak için ekonomik kriz çıkartıyor. Ama bunu bilmiyorlarki ruslar liderlerini çok seviyor. Rusya bunu atlatır kırım danda asla vazgeçmez. 13 1 Yanıtla

Advertisement