Rusya Merkez Bankası Siber Saldırıların Hedefi Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Rusya Merkez Bankası Siber Saldırıların Hedefi Oldu

Rusya Merkez Bankası Siber Saldırıların Hedefi Oldu

SİBER SALDIRILARIN HEDEFİNDE: RUSYA MERKEZ BANKASI Rusya Merkez Bankası'na yönelik siber saldırılar son dönemde büyük artış gösterdi.

22.08.2015 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİBER SALDIRILARIN HEDEFİNDE: RUSYA MERKEZ BANKASI

Rusya Merkez Bankası'na yönelik siber saldırılar son dönemde büyük artış gösterdi. E-mail sağlayıcılarına yönlendirilen ve tek bir kaynaktan geldiği belirlenen virüs saldırıları önemli oranda çoğaldı.

Rusya Merkez Bankası bilgi koruma ve güvenliği yöneticisi Artem Sıçyev yayınladığı "Kurumlara yönelik virüs saldırıları" adlı raporunda son dönemdeki siber saldırı artışına dikkat çekti.

Sıçyev, "Şu anda Rusya Merkez Bankası'nda internet üzerinden gönderilen ve kötü amaçlı yazılım içeren çok fazla elektronik posta var. Gelen bu postalar hem şirketlerden hem de bilinmeyen kaynaklardan olabiliyor." dedi.

Sıçyev'in raporuna göre Merkez Bankası'na yapılan hiçbir siber sadırı başarılı olamadı. Bankanın siber saldırılara karşı yüksek güvenlikli olmasına karşın tedbiri elden bırakmayan yöneticiler, çeşitli önlemlerle virüs riskini en aza indirmeye çalışıyor.

Bu önlemler çerçevesinde Rusya Merkez Bankası çalışanları kendilerine internet üzerinden gelen ve içinde dosya taşıyan elektronik postaları açamayacak. Ancak metin dosyaları ve 5mb ve daha az boyuttaki resimler açılabilecek. Bunların dışındaki tüm elektronik postalar banka tarafından otomatik olarak engellenecek. (CİHAN)

İÇİN:

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji Rusya Merkez Bankası Siber Saldırıların Hedefi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement