Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları

Rus Hava Kuvvetleri'nin, Suriye'nin İdlib ve Halep kırsalına düzenlediği saldırılarda, 9 sivilin öldüğü 10 sivilin ise yaralandığı bildirildi.

07.10.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus Hava Kuvvetleri'nin, Suriye'nin İdlib ve Halep kırsalına düzenlediği saldırılarda, 9 sivilin öldüğü 10 sivilin ise yaralandığı bildirildi.

Yerel aktivistlerden Mahmud Ebu Ras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rus uçaklarının İdlib kırsalındaki El-Hebit beldesine misket bombalı saldırı düzenlediğini" iddia ederek, "Olayda 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını" belirtti.

Öte yandan, muhaliflere ait Shahba Press Agency haber sitesi de Rus uçaklarının, Halep'in batı kırsalındaki Daret İzze bölgesine düzenlediği saldırıda 2 kadın ve bir çocuğun öldüğünü bildirdi.

Rusya, bir süre önce Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e ait olduğu ileri sürülen noktalara hava saldırılarına başlamış, ancak Esed rejimine karşı savaşan gruplar, Rus uçaklarının, ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivilleri hedef aldığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement