Rusya ve AB Arasında Doğalgaz Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

Rusya ve AB Arasında Doğalgaz Görüşmeleri

Rusya ve AB Arasında Doğalgaz Görüşmeleri

Rusya Enerji Bakanı Novak, Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Miller ve AB Komisyonunun enerjiden sorumlu üyesi Oettinger, Moskova'da bir araya geldi.

29.08.2014 17:47  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Enerji Bakanı Aleksandır Novak, Rus gazının Avrupalı tüketicelere sevkiyatının sekteye uğramaması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Bakan Novak, Rus enerji şirketi Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller ve AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Günther Oettinger Moskova'da biraraya gelerek, Rusya'nın Ukrayna üzerinden Avrupa'ya sattığı doğalgazın güvenliği ve Ukrayna'nın Gazprom'a olan borcunu değerlendirdi.

Toplantıda konuşan Novak, Ukrayna'nın borcunun bir kısmını ödemesi halinde bu ülkeye yeniden gaz sevkiyatına başlamaya hazır olduklarını belirtti. Novak, Ukrayna'nın geçen yıldan kalma 1,45 milyar dolar borcu ödemesi durumunda Nisan ve Mayıs borçlarını da yeniden yapılandıracaklarını kaydetti.

Novak, Ukrayna'nın Rusya'dan aldığı 5,3 milyar dolar tutarındaki 11 milyar metreküp gazın parasını ödemediği bilgisini de paylaştı.

Oettinger ise AB'nin, sonbahar-kış döneminde Ukrayna üzerinden sevk edilen Rus gazında olası aksaklıklar yaşamasından endişe duyduğunu kaydetti .

Rusya ve AB'nin görüşmelerde aşama kaydettiğini belirten Oettinger, "Yer altı depolarında ne kadar gaz depolayacağımızı anlamak için analizler yaptırıyoruz. Ayrıca OPAL boru hattının kapasitesini anlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Oettinger bu çalışmalar tamamlandıktan sonra tüm tarafların çıkarlarının gözetileceği Rusya-AB ve Ukrayna üçlü müzakerelerinin düzenleneceğini söyledi. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya ve AB Arasında Doğalgaz Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement