Sabah Namazında Buluşalım Projesi - Son Dakika
Yerel

Sabah Namazında Buluşalım Projesi

Sabah Namazında Buluşalım Projesi

Yozgat'ın Boğazlıyan Müftülüğü tarafından başlatılan "Sabah Namazında Buluşalım Projesi" kapsamında, namazın ardından camilerde cemaate kahvaltı ikram ediliyor Müftü Güler: "Sabah namazına katılımı artırmayı amaçladığımız uygulamayla, kahvaltı sırasında cemaate dini bilgiler de veriyoruz"

21.06.2014 11:10

FATİH TARİKÇİ- Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Müftülük tarafından başlatılan "Sabah Namazında Buluşalım Projesi" kapsamında, namazın ardından cemaate kahvaltı ikram ediliyor.

Merkez Çarşı Camisi'ndeki uygulama ile cemaat, namazın ardından caminin altındaki Kur'an kursunda hazırlanan sofrada buluşuyor.

İlçe Müftüsü Mehmet Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce uygulamaya başladıkları "Sabah Namazında Buluşalım Projesi" kapsamında, namaz sonrası cemaatle birlikte sabah kahvaltısı yaptıklarını belirterek, uygulamaya ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Projenin sabah namazına katılımı artırmayı amaçladığını vurgulayan Güler, kahvaltı sırasında cemaate dini bilgiler de verildiğini kaydetti.

Güler, sabah namazı buluşmalarında cemaatle daha çok bir arada olma ve sohbet etme imkanı bulduklarını ifade ederek, "Sabahın bereketinden birlikte istifade ederek, seher vaktinde ellerimizi Allah'a açarak dua ediyoruz. Yapılan tesbihatlar, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Boğazlıyanlı kardeşlerimize, ülkemize, milletimize, devletimize ve tüm İslam alemine hayırlı ve bereketli bir gün geçirmeleri için hep birlikte dualar ediyoruz" diye konuştu.

Uygulamanın ilçede 3 camide haftanın belirli günlerinde gerçekleştirildiğini anlatan Güler, kahvaltı sonrası tefsir dersleri de verdiklerini sözlerine ekledi.

Cemaat memnun

Cami cemaatinden Sinan Yerkel ise uygulamanın birlik ve beraberliğe de vesile olduğunu söyledi.

Boğazlıyan Müftülüğünün bu uygulamasının çok önemli olduğunu vurgulayan Yerkel, "Burada sabahın erken saatlerinde hem namazımızı kılıyoruz hem de dini sohbetlerle birlikte sabah kahvaltısı yapıyoruz" dedi.

Gökçehan Karademir de sabah namazını camide kılmanın önemine değinerek, "Ben Bursa'da ikamet ediyorum. Buraya yaz tatili için geldim. Sabah namazı için Merkez Camisi'ne geldiğimde burada namaz sonrası sohbet edildiğini, birlikte kahvaltı yapıldığını  öğrendim. Gerçekten güzel bir uygulama. Ülke genelinde yaygınlaştırılması gerekir" ifadelerini kullandı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sabah Namazında Buluşalım Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement